Estetik Dental İmplant - Son Dakika
Sponsorlu İçerik

Estetik Dental İmplant

Estetik Dental İmplant

Dişler, sağlıklı ve güzel bir gülüşün en önemli parçalarıdır. Sağlıklı ve güçlü dişlere sahip olmak hem estetik hem de sağlık açısından göz ardı edilmeyecek bir durumdur. Güçsüz ve sağlıksız dişler diş kaybına neden olmaktadır.

10.10.2018 13:52

Günümüzde eksik dişleri tamamlayan en etkili tedavi yöntemlerinden biri de implanttır. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nurgül Kömerik, estetik implant uygulamaları hakkında konuştu.

DİŞ İMPLANTI NEDİR?

Ağız ve diş sağlığı genel sağlığımız kadar önem vermemiz gereken bir konudur. Ağız sağlığı başta dişler olmak üzere dil, yumuşak dokular, çiğneme ve yutma gibi fonksiyonları da yakından ilgilendirmektedir. Ağız ve diş sağlığına önem vermemek diş ve diş eti hastalıklarına neden olduğu gibi diş kayıplarına da neden olmaktadır.

Diş kayıplarında en sık uygulanan tedavi yöntemlerinden biri de ''dental implant'' lardır. Dental implant (diş implantı), kaybedilmiş olan dişlerin yerini doldurmak, çiğneme görevini yerine getirmek ve diş dizisine destek olmak için üretilmiş materyallere verilen isimdir. Başka bir deyişle, ''Diş implantı'' çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir.

İMPLANT KEMİK ERİMESİNİ ÖNLÜYOR

Belirli bir nedene bağlı olarak bir dişin çekilmesi ya da diş kaybı, bir süre sonra çene kemiğinin eriyerek kısalmasına ve incelmesine neden olabilir. Çene kemiğinin erimesi, sonradan bu bölgeye implant yapılmasını zorlaştırabileceği gibi, yüzde de birçok değişiklik meydana gelmesine de neden olabilir. Meydana gelen bu değişimler yüzün olduğundan daha yaşlı ve çökmüş görünmesine neden olabilir. Bu gibi durumlarda diş implantı tedavisi tercih edilebilir. İmplant uygulandığında, kemik ve implant yüzeyleri arasında sıkı bir bağ kurulur. Bu sayede implantlar çene kemiğine sıkıca tutunarak, diş kökü görevi görürler ve hastaya çiğneme fonksiyonlarını geri kazandırırlar. Aynı zamanda implant, çene kemiğini bir arada tutarak kemik erimesini de önlemektedir.

Diş implantı bazı durumlarda, özellikle protez kullanan hastalar için oldukça iyi bir tercih olabilir. Protezler, yaşın ilerlemesine bağlı olarak gerçekleşen kemik erimesi nedeniyle tutuculuğunu kaybeder. Kişiler yemek yerken veya konuşurken bu durumdan son derece rahatsız olurlar. Bu gibi sorunlarda protez altına implantlar yapılmaktadır. Protez altına yapılan implantlar protezleri sabitlediğinden ve protezlerde oynama, çıkma gibi durumları önlediğinden, hastalar konuşurken ve yemek yerken daha rahat hareket ederler.

KİMLER İMPLANT YAPTIRABİLİR?

İmplant uygulaması son zamanlarda sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Genellikle 18 yaşını doldurmuş ve çene kemiğinde implantları destekleyecek oranda kemik bulunan kişilere implant uygulaması yapılabilir.

Son Dakika Sponsorlu İçerik Estetik Dental İmplant - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement