11'lik Müthiş Çocuk Barça'da... - Son Dakika
Spor

11'lik Müthiş Çocuk Barça'da...

11\'lik Müthiş Çocuk Barça\'da...

Barcelona'nın dünyanın dört bir yanında eğitim veren futbol okulu, Brezilyalı engelli bir çocuğun hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

01.08.2012 16:45

Barcelona'nın dünyanın dört bir yanında eğitim veren futbol okulu, Brezilyalı engelli bir çocuğun hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Ayakları olmadan dünyaya gelen 11 yaşındaki Gabriel isimli bu Brezilyalı çocuk, Katalan ekibinin FCBEscola isimli futbol okulunda hayranı olduğu Barcelona formasını giyerek hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Gabriel'in bu durumunu öğrenen Barcelona yetkilileri, 11 yaşındaki futbol sevdalısı bu çocuğu hemen kamp programına dahil etti. Aralarında Deco gibi eski Barça yıldızlarının olduğu önemli futbolcular buraya gelerek genç yeteneklere antrenmanlar esnasında tecrübelerini aktardı. Rio de Janeiro'da gerçekleştirilen eğitimde şanslı 90 çocuğun arasında yer alan Gabriel, hırsıyla da tüm hocalarını etkilemeyi başardı.

%%HABERVIDEO_36434%% FCBEscola genel direktörü Xevi Marcé, Gabriel'in hırsından oldukça etkilendiğini belirterek, "Onun Barcelona için futbol oynama azmi inanılmaz. Burada oynarken eğlendiğini ve mutlu olduğunu gördükçe biz de mutlu oluyoruz" ifadelerini kullandı. FCBEscola'nın dünya çapında bir organizasyon olduğunu kaydeden Marcé, "Bu eğitimleri dünyanın dört bir yanındaki çocuklara çalışma metotlarımızı, değerlerimizi aktarmak için yapıyoruz. Gabriel örneğinde olduğu gibi, çocukları mutlu görmek bizleri sevindiriyor. Doğuştan gelen fiziksel sorunlarına rağmen, Gabriel'in gösterdiği özveri ve azim herkesi etkiliyor. Şut yeteneği, zıplaması ve driblingleri ile eğitim boyunca herkesi kendisine hayran bırakan bu küçük Brezilyalı'nın öyküsü tüm insanlara örnek olacak cinsten.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor 11'lik Müthiş Çocuk Barça'da... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement