2014 Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'na Doğru - Son Dakika
Spor

2014 Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'na Doğru

2014 Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası\'na Doğru

TBF Milli Takımlar İdari Menajeri Akkaş: " İnşallah sakatlık olmaz ve çok anormal bir durum da yaşamazsak, sahada başarılı olmak, altın madalya kazanmak için elimizden geleni yapacağız" TB...

18.11.2013 19:04

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, Altyapı Erkek Milli Takım Koordinatörü Nihat İziç ve Genç Erkek Milli Takımı Başantrenörü Ömer Uğurata, Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirileceği açıklanan 2014 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Federasyonun internet sitesinde yer alan değerlendirmesinde Barbaros Akkaş, 1995-1996 doğumlu oyunculardan oluşan kadronun, son dönemde yetişen en önemli jenerasyonlardan biri olduğunu belirterek, "Biz 1995'li jenerasyonda Gençler Avrupa Şampiyonu olduk. Şampiyon olan takımın kadrosunda 3-4 tane de 1996 doğumlu oyuncu bulunuyordu. Yine 1996 doğumlu oyuncularla geçen yıl Avrupa Şampiyonu olduk. Çok önemli bir jenerasyona sahibiz" dedi.

2014 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılacak olmasının, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun gücünü bir kez daha gösterdiğini dile getiren Akkaş, "Organizasyon, ülkemizde en iyi şekilde yapılacaktır. Bu konuda hiçbir şüphe bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

Organizasyonda başarılı olacaklarına inandıklarını vurgulayan Akkaş, şunları söyledi:

"Bunu yapabilecek teknik ekibimiz var. Aynı zamanda oyuncularımız da çok başarılı sezon geçiriyorlar. İnşallah, sakatlık olmaz ve çok anormal bir durum da yaşamazsak, sahada başarılı olmak, altın madalya kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Bu sene çok önemli bir hazırlık süreci yaşayacağız. Avrupa Şampiyonası'ndan önce 50 ya da 55 günlük bir kamp süreci olacak. Ama ondan önce katılacağımız Mannheim Turnuvası da çok önemli. Burada takımın hepsini görme şansımız olacak."

İzic: "Amacımız altın madalya kazanmak olacak"

Altyapı Erkek Milli Takım Koordinatörü Nihat İziç, Türkiye'de düzenlenecek 2014 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda madalya almak istediklerini bildirdi.

Çok önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapacaklarını kaydeden İziç, "Bizim için de çok önemli bir turnuva olacak. Genç Erkek Milli Takımımız iyi bir jenerasyona sahip. Mutlaka başarılı bir derece elde edeceğimizi düşünüyorum. Kadromuzda iyi oyuncular bulunuyor. Amacımız kesinlikle altın madalya kazanmak olacak" diye konuştu.

Uğurata: "Elimizde şampiyonluklar yaşamış bir kadro var"

Genç Erkek Milli Takımı Başantrenörü Ömer Uğurata da şampiyonada altın madalya kazanma istekleri bulunduğunu vurguladı.

Ellerinde, Avrupa şampiyonlukları yaşamış bir oyuncu kadrosunu olduğuna dikkati çeken Uğurata, "Amacımız altın madalya kazanmak. Bu durum bizim üzerimizde baskı yaratacağı gibi, pozitif anlamda da etki edecektir. Başta seyircimizin desteğiyle ekstra motive olacağız. Her ne kadar organizasyonun ülkemizde olması oyuncularımızda baskı yaratacak gibi düşünülse de bu oyuncuların 15 yaşındayken Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'nde 3. olduklarını da unutmamak gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Uğurata, 19 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'na katılma hedeflerini de aktararak, "Bu takım, 15 Yaş Altı Balkan Şampiyonu olduğundan bu yana, hep 19 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nı hedef olarak gördü. Sonuçta Avrupa'da basketbolun merkezi durumdayız. Ama dünyadaki yerimizi de hem oyuncu hem de takım olarak görmek istiyoruz" değerlendirmesini yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 2014 Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement