6 Milyon Dolarlık Tenis Heyecanı - Son Dakika
Spor

6 Milyon Dolarlık Tenis Heyecanı

6 Milyon Dolarlık Tenis Heyecanı

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul, 6 milyon dolar ile en yüksek para ödülünü bu yıl dağıtacak Turnuvada, son milenyumun seyirci rekoru İstanbul'da kırıldı Organizasyonun en başarılı raketi turnuvayı 8 kez kazanan Çek asıllı ABD'li tenisçi Martina Navratilova olurken, bu yıl katılan tenisçiler arasında ise 3 şampiyonluk yaşayan ABD'li Serena Williams öne çıkıyor

08.10.2013 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DOĞA KIRMIZIOĞLU  - Kadın Tenisçiler Birliğinin (WTA) en değerli turnuvası olarak görülen TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul, 6 milyon dolar ile organizasyon tarihinin en yüksek para ödülünü bu yıl verilecek.

İstanbul'da bu yıl son kez düzenlenecek, dünyanın teklerde en iyi 8 kadın oyuncusu ile çiftlerde en iyi 4 takımının katıldığı turnuva, aynı zamanda Grand Slam'lerin ardından en prestijli organizasyonlar arasında yer alıyor.

Dünya sıralamasında en fazla puana sahip tenisçilerinin yer aldığı turnuvada, tek kadınlarda İstanbul'da yarışacak 7 tenisçi ise açıklandı.

İstanbul'a gelecek tenisçiler arasında, ABD'li Serena Williams, Belaruslu Victoria Azarenka, Polonyalı Agnieszka Radwanska, Çin Halk Cumhuriyeti'nden Li Na, Çek Petra Kvitova, İtalyan Sara Errani ve Sırp Jelena Jankovic yer alıyor. Rus tenisçi Maria Sharapova ise sağ omzundaki sakatlık nedeniyle bu sene ki turnuvada yer alamayacak.

Çift kadınlar kategorisinde ise 1 numaralı seribaşı çifti Sara Errani ile Roberta Vinci, Nadia Petrova ile Katarina Srebotnik, Ekaterina Makarova ile Elena Vesnina,  Hsieh Su-Wei ile Peng Shuai mücadele edecek.

Williams rüzgarı

Tek kadınlarda bu sezon turnuvaya katılan raketler arasında en başarılı tenisçi ise dünya 1 numarası Serena Williams. ABD'li tenisçi, son düzenlenen turnuvanın haricinde aynı başarıyı 2001 ve 2009 yıllarında da tekrarlamıştı.

Son milenyumun seyirci rekoru İstanbul'da kırıldı

Turnuva, kurallar gereği üç yıl arka arkaya aynı kentte düzenleniyor. Sinan Erdem Spor Salonu'nda, 22-27 Ekim tarihlerinde bu sezon son kez İstanbul'da düzenlenecek turnuvanın son 12 yılının seyirci rekoru ise geçen yıl kırıldı.

İstanbul'da 2012'de düzenlenen organizasyona 73 binden fazla biletli seyirci islemişti. Aynı zamanda bu rakam, geçen sezon düzenlenen tüm tenis organizasyonlarının arasındaki en yüksek seyircili turnuva olarak da tarihe geçmişti.

42 milyon seyirci

Turnuva 167 ülkede canlı yayımlanırken, organizasyonun önceki yıla oranla medyada yer alma oranı yüzde 25 arttı. TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul'u kortlarda, sosyal medyada ve dijital platformda yaklaşık 42 milyon kişi izlerken, WTA'nın internet sitesi yaklaşık 500 bin kişi tarafından 4,8 milyon kez tıklanarak rekor kırdı.

Turnuvanın tarihi

İlk kez 1972 yılında düzenlenen organizasyonun o dönemki para ödülü toplamda 100 bin dolardı. O dönem amatör klasmanda yarışan 17 yaşındaki Chris Evert, şampiyonayı kazanmasına rağmen statüsü nedeniyle 25 bin dolarlık ödülünü alamamıştı.

En başarılı tenisçi Navratilova

Bu yıl 41. düzenlenecek organizasyonun tarihteki en başarılı tenisçisi ise turnuvayı 8 kez kazanma başarısı gösteren Çek asıllı ABD'li tenisçi Martina Navratilova.

Alman Steffi Graf'ın ardından 20. yüzyılın en iyi bayan tenisçisi olarak nitelenen, Çek asıllı ABD'li raket Martina Navratilova, bu turnuvayı 1978 ile 1986 yılları arasında 8 kez kazanarak kırılması zor bir rekora imza atmıştı. Navratilova, 50 yaşındayken partneri Bob Bryan ile 2006 ABD Açık şampiyonluğu yaşayarak, "insanın kendini hissettiği yaşta" olabileceğini de göstermişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 6 Milyon Dolarlık Tenis Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement