97. Gazi Koşusu öncesi 'Yıldızlarla Kahvaltı' etkinliği düzenlendi - Son Dakika
Spor

97. Gazi Koşusu öncesi 'Yıldızlarla Kahvaltı' etkinliği düzenlendi

97. Gazi Koşusu öncesi \'Yıldızlarla Kahvaltı\' etkinliği düzenlendi

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 'Yıldızlarla Kahvaltı' etkinliğinde Türkiye Jokey Kulübü yetkilileri, genç jokeyler ve eski yıldızlar bir araya geldi. Gazi Koşusu'na katılacak olan jokeyler yarış hakkında açıklamalarda bulundu. Yarışın birincisine verilecek olan kupa da etkinlikte sergilendi. Aynı zamanda Türk jokeyliğinin efsane isimlerinden Süleyman Akdı'nın doğum günü kutlandı.

23.06.2023 14:29  Güncelleme: 14:31

At yarışlarında 25 Haziran Pazar günü yapılacak 97. Gazi Koşusu sebebiyle düzenlenen "Yıldızlarla Kahvaltı" etkinliği gerçekleştirildi.

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan kahvaltıda Türkiye Jokey Kulübü (TJK) yetkilileri, genç jokeyler ve eski yıldızlar bir araya geldi.

Yarışmanın birincisine verilecek olan kupa da etkinlikte sergilendi. Aynı zamanda Türk jokeyliğinin efsane isimlerinden Süleyman Akdı'nın doğum günü kutlandı.

Jokey Özcan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen senenin şampiyonu unvanıyla bu yarışa çıkacağı için baskı hissetmediğini söyleyerek, "Biraz daha rahat hissediyorum. Çünkü 15 sene boyunca bu şampiyonluğu yaşamak için çalışıyorsunuz. Bazen şansızlıklar yaşayıp kazanamıyorsunuz. Artık şampiyonluk yaşadığım için daha sakin hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, bütün rakiplerinin şansı olduğunu söyleyerek, "Bu yarışta sürekli gözümün açık olması gerekiyor. Rakiplerim, büyük ihtimalle önde gidecekler. Biz de biraz arkada bekleyip, tempoyu yavaş yavaş artırdıktan sonra öne geçmeyi planlıyoruz. Umarım yarış şansı yanımızda olur." açıklamasında bulundu.

Gazi Koşusu'na ilk kez katılacak olan Erhan Aktuğ, yarışa kondisyon çalışarak hazırlandığını belirterek, "Gazi Koşusu, ülkemizin en büyük yarışı. Bundan dolayı özel olarak bu karşılaşmaya hazırlandım. Sıkı bir çalışmadan geçtim. Bu yarışta tüm safkanlar birbirinden değerli. Zorlu bir mücadele olacak çünkü atların hepsi eşit güçte. Halis Karataş, Gökhan Kocakaya ve Özcan Yıldırım ile aynı müsabakada yarışmak benim için gurur verici." değerlendirmesini yaptı.

Karataş: "Yarışın benim için zor olmayacağını tahmin ediyorum"

Tecrübeli jokey Halis Karataş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu sene hazırlık sürecinin daha kolay geçtiğini aktararak, "Atımı artık çok iyi tanıyorum. Neyi sevip neyi sevmediğini çok iyi biliyorum. Kondisyonumun da iyi olduğunu hissediyorum. Atımı yeteri kadar tanımasam sorun yaşardım ancak bu sene yarışın benim için zor olmayacağını tahmin ediyorum." diye konuştu.

Gazi Koşusu'nun bu sene süratli geçeceğini söyleyen Karataş, "22 safkanın 7 tanesi tempo yapıyor. Bu durumda 1000 metre ile 800 metre arasında trafik sorunu olacaktır. Benim de o trafikten sorunsuz çıkmam gerekiyor. Çünkü rakiplerimin benim gerimde gideceklerini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 97. Gazi Koşusu öncesi 'Yıldızlarla Kahvaltı' etkinliği düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement