A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Başına Orhun Ene Getirildi - Son Dakika
Spor

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Başına Orhun Ene Getirildi

A Milli Erkek Basketbol Takımı\'nın Başına Orhun Ene Getirildi

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Başına Orhun Ene Getirildi

02.02.2011 13:11

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI'NIN BAŞINA ORHUN ENE GETİRİLDİ

BOGDAN TANJEVIC İSE MİLLİ TAKIMLAR TEKNİK KOORDİNATÖRÜ OLDU

BAŞANTRENÖR ENE: "BAYRAĞI DEVRALDIM, İYİ BİR EKİPLE DAHA İYİ SONUÇLAR ALACAĞIZ"

MİLLİ TAKIMLAR TEKNİK KOORDİNATÖRÜ TANJEVIC: "ENE'Yİ MİLLİ TAKIM'IN BAŞINDA GÖRMEK BENİM İÇİN MUTLULUK VERİCİ"

FEDERASYON BAŞKANI DEMİREL: "HEDEFİMİZ OLİMPİYATLARA KATILABİLMEK. BUNU DA BAŞARMAK İÇİN AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA SON 2'YE KALMAYI İSTİYORUZ"

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, A Milli Erkek Takımı'nda Başantrenör Bogdan Tanjevic'in yerine Orhun Ene'nin getirildiğini açıkladı.

Demirel ayrıca Tanjevic'in ise bundan sonra teknik koordinatör olarak görev alacağını söyledi. Öte yandan Harun Erdenay'ın da Milli Takımlar Menajeri olarak görevine devam edeceğini sözlerine ekledi.

Sheraton İstanbul Ataköy Otel'de Erkek Milli Takımların teknik yapılanmasıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan TBF Başkanı Demirel, 2004 yılından bu yana Milli Takıma hizmet veren Tanjevic'in, önemli başarılardaki payının büyük olduğunu söyledi. Ardından da Demirel, Başantrenör Tanjevic'in yerine Orhun Ene'nin getirildiğini sözlerine ekledi. Tanjevic'in ise Milli Takımlar Teknik Koordinatörü görevini üstleneceğini açıkladı.

Öte yandan Harun Erdenay'ın da Milli Takımlar Menajeri olarak görevine devam edeceğini sözlerine ekledi.

Federasyon Başkanı Demirel, konuşmasında "Tanjevic tecrübelerini bizlerle paylaşacak ve mentörlük yapacak" dedi. Bundan sonraki hedeflerinden de bahseden Demirel, "Hedefimiz olimpiyatlara katılabilmek. Bunu da başarmak için Avrupa Şampiyonası'nda son 2'ye kalmayı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Demirel, Orhun Ene yönetimindeki Milli Takım'ın önemli başarılara imza atacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Bogdan Tanjevic ise Federasyonu'nun teknik Koordinatörlük görevi teklifine çok mutlu olduğunu söyledi. Orhun Ene için de Tanjevic, "Orhun Ene'yi Milli Takım'ın başında görmek benim için mutluluk verici" diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'yla ilgili de konuşan Tanjevic, "Avrupa Şampiyonası'nda zor bir gruba düştük ancak biz de zorlu bir takımız" şeklinde konuştu.

Başantrenör Orhun Ene de, "Bayrağı devraldım, iyi bir ekiple daha iyi sonuçlar alacağız" dedi. Ene ayrıca, Avrupa Şampiyonası'nın iddialı ekiplerinden olduklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Başına Orhun Ene Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement