Akdeniz Oyunları'nda Altın Aldı, Sporu Bıraktı - Son Dakika
Spor

Akdeniz Oyunları'nda Altın Aldı, Sporu Bıraktı

Akdeniz Oyunları\'nda Altın Aldı, Sporu Bıraktı

Milli güreşçi Aylin Daşdelen: Sporu bırakmayı düşünüyorum. Vücudumdaki sakatlıklardan dolayı yoğun tempoyu kaldıramıyorum.

26.06.2013 11:52  Güncelleme: 12:07

EMRAH OKTAY - 17. Akdeniz Oyunları'nda kadınlar 58 kilo müsabakalarında silkmede 113, koparmada 87 kilo kaldırarak 2 altın madalyanın da sahibi olan milli halterci Aylin Daşdelen, sporu bırakmayı düşündüğünü söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Aylin Daşdelen, milli takımın oyunlarda elde ettiği başarıya vurgu yaparak, "Akdeniz Oyunları'nda sadece halterde 6 altın, 7 gümüş madalya kazandık. Silkmede altın madalya aldım ayrıca 113 kiloyla Emine Bilgin'e ait oyunlar rekorunu kırdım. Artık bir süre spora ara vermek istiyorum. Dünya Şampiyonası'na katılmayacağım. Sporu bırakmayı düşünüyorum. Vücudumdaki sakatlıklardan dolayı yoğun tempoyu kaldıramıyorum" şeklinde konuştu.

Aylin, koparma özelliğine çok fazla güvenemediğini anlatarak, "Silkmede çok iddialıyım ama koparmada da gümüş madalya bekliyordum. Müsabaka anında çok hırslıydım. Salonda inanılmaz bir coşku vardı. Onun hırsıyla kaldıramayacağınız ağırlık yok. Keşke bütün yarışmalarımız Türkiye'de olsa" diye konuştu.

- Sibel Şimşek: "Çok çalışmanın sonucunda madalyayla dönüyoruz"

Oyunlarda 63 kiloda podyuma çıkan ve koparmada kaldırdığı 100 kiloyla altın, silkmede ise 121 kiloyla gümüş madalya kazanan milli güreşçi Sibel Şimşek ise, güzel bir organizasyon geçirdiklerini söyledi.

Çok çalışmanın sonucunu madalya kazanarak aldıklarını anlatan Sibel, "Tüm arkadaşlarımın emeklerine teşekkür ediyorum. Her şeyden önce bizim için çok önemli bir organizasyondu. Heyecanıyla, coşkusuyla güzel bir Akdeniz Oyunları geçirdik. İnşallah bundan sonraki Akdeniz Oyunları, Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyatların hepsi böyle coşkulu geçer" ifadelerini kullandı.

Kadın takımı olarak madalyalar kazanacaklarına inandıklarını kaydeden milli güreşçi, "Takımımız adına konuşmak gerekirse buradan madalya ile döneceğimizi biliyorduk ama renkleri için hiçbir zaman söz vermedik. Tabii ki içimizde altın vardı. Büyük bir hevesle çalıştık" diye konuştu.

Milli güreşçi, artık dünya şampiyonasına konsantre olacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Önümüzdeki dünya şampiyonası, bizim için büyük bir sınav olacak. Elimden geldiğince hazırlanmaya çalışacağım. Şimdi bir sakatlık evresinden geçiyorum. İki ciddi operasyon geçirdim. İki ay boyunca yürüyemeden tekerlekli sandalyede oturdum. Bunun üzerine bu iki madalyayı aldım. Bundan sonra Avrupa ve dünya şampiyonası peş peşe gelecek. Olimpiyatlar var. Biz gitsek veya gitmesek de bizden sonra bayrağı devralacaklar için üzerimize düşen görevi yapacağız."

Salonlara gelerek müsabakaları izleyen Mersinlilere teşekkür eden Sibel, "Bizi seven ve destekleyen Mersin halkına çok teşekkür ediyorum. Bu başarının yüzde 50'si onlarındır. Tribünlerdeki coşkuyu anlatamam" diyerek sözlerini tamamladı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Akdeniz Oyunları'nda Altın Aldı, Sporu Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement