Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner Açıklaması - Son Dakika
Spor

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner Açıklaması

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner Açıklaması

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, kulübün kurumsal bir yapıya kavuştuğunu, personel ve futbolcuların alacaklarının ödendiğini belirterek, "Önemli ve öncelikli olan FIFA ile ilgili problemlerin çözümü için bizzat yurt içi ve yurt dışında"...

02.04.2013 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, kulübün kurumsal bir yapıya kavuştuğunu, personel ve futbolcuların alacaklarının ödendiğini belirterek, "Önemli ve öncelikli olan FIFA ile ilgili problemlerin çözümü için bizzat yurt içi ve yurt dışında temaslarda bulunuyorum ve borçların yüzde 80'lik bölümü yapılandırıldı" dedi.

Yiğiner, Beştepe Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, yönetime geldikleri günden itibaren yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kulübü kurumsal bir yapıya kavuşturmak için çalıştıklarına işaret eden Yiğiner, şöyle konuştu:

"Kulüp kurumsal bir yapıya kavuştu, personel ve futbolcuların alacakları ödendi. Önemli ve öncelikli olan FIFA ile ilgili problemlerin çözümü için bizzat yurt içi ve yurt dışında temaslarda bulunuyorum ve borçların yüzde 80'lik bölümü yapılandırıldı. Kulübe yardım kampanyası başlatmak gibi bir lüksümüz yok, çünkü bankalara yatan para alacaklılara geçiyor. Biz buna bir formül olması için alternatif olarak 1910 Ankaragücü'nü hazırladık. Taraftar karttan gelen gelirlerin tamamı hacizlere gidiyor, 1 kuruş kulübe para gelmiyor. 2 tesisimizde de günde 3 öğün yemek çıkıyor. Maaşlar ve takımların deplasman masrafları için para gerekiyor. Niyetimiz 1910 Ankaragücü üzerinden kulübe kaynak sağlamak ama alacaklılarla anlaşabilirsek MKE Ankaragücü üzerinden devam edeceğiz."

Mehmet Yiğiner, mali tablonun "karamsar ve karanlık" olduğunu belirterek,

"Eski başkanlar ve yöneticiler, alacaklarını faizleriyle geri alıyorlar ya da almışlar. İşi takip etmemeleri yüzünden, pahalıya alınan oyuncuların ucuza satılması gibi örneklerle kulübü batırmak için her şey yapılmış. Biz bu işe içimizdeki Ankaragücü aşkı ile girdik. Ankaragücü, bize atalarımızın mirası, biz buna sahip çıkmak istiyoruz. Kendi kredilerimizi bile Ankaragücü'ne kullanıyoruz. Ankaragücü'ne bugüne kadar 3.2 milyon lira kaynak bulduk. Ben 400 bin lira, yöneticilerimiz 700-800 bin lira para verdi. Kestiğimiz fatura sayesinde 1 milyon lira para aldık. Bunun haricinde esnaf arkadaşlarımızdan da üyelik ve yardım anlamında destek gördük" dedi.

- Cemal Aydın ihraç edildi

Disiplin kurulana verilen isimlerden şu ana kadar sadece Cemal Aydın ile ilgili işlem yapıldığını vurgulayan Yiğiner, "Diğerleri için 1 ay bekledik. Belki hatalarından dönerler diye düşündük, ancak onlar da hatalarında ısrarcı. Afaki ithamlarda ve iddialarda bulunuyorlar. Cemal Aydın'ı kesin olarak ihraç ettik. Eski başkan Bent Ahlat ile ilgili bugün iki dava daha açılıyor. Bunlar

'zimmet ve kulübü zarara uğratma' ile 'hakaret' davaları olacak. O da hem ihraç edilecek, hem de hesap verecek" diye konuştu.

Yiğiner, kulübe üye olanların sayısında artış sağladıklarını ve gelir elde ettiklerini ifade ederek, "Göreve geldiğimizde bin 278 üyemiz vardı. Bugün itibariyle bu sayı bin 378 üyemiz oldu. Kulübe sahip çıkan bu insanlara 'çakma' denmesi ayıptır. Kimin 'çakma' olup olmadığını zaman gösterecek" dedi.

-FIFA'daki dosyalar-

Mehmet Yiğiner, kulübün parasına sahip çıktıklarını, özellikle de FIFA'ya olan borçlara öncelik verdiklerini bildirdi.

Eski futbolcuların alacaklarıyla ilgili sürekli görüşmeler yaptıklarını ve en az ödemeyle neticeye bağlamak istediklerini vurgulayan Yiğiner, şunları söyledi:

"Klukowski'nin alacakları nedeniyle federasyondan arandık ve bize puanımızın silineceğini söylediler. 125 bin avro olan borcumuz, cezasıyla 660 bin avro olmuş. Fransa'da yaptığımız pazarlıklar sonunda 35 bin avrosu peşin ve aylık 8 bin avro taksitlerle anlaşma sağladık. PTT 1. Lig'e çıkarsak 100 bin, Süper Lig'e çıkarsak 150 bin avro daha ödeyeceğiz. Klukowski'nin menajerine 125 bin avro borcumuz varmış. Bunda da 54 bin avro'ya anlaşıp, taksitlendirdik. Eylül ayından itibaren ödemeye başlayacağız. Aynı avukatta olan Rothen'in 50 bin avro olan alacağını da 30 bin avro karşılığında anlaşarak çözdük. Eylül ayından itibaren 5'er bin avroluk taksitler halinde ödeme yapacağız. Sestak'ın alacağından doğan borcumuz nedeniyle Bochum Kulübü'ne 2 milyon 375 bin avro borcumuz vardı. 50 bin avro peşin, ayda 20 bin avro karşılığında onlarla da anlaştık. Bochum Kulübü'ne 100 ay boyunca 20 bin avro ödeyeceğiz. Eğer borcu 5 sene içinde ödersek 1 milyon 950 bin avro olarak ödeme şansımız da doğdu."

-Gökçek'e çağrı

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankaralı bürokratlar ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kulübe destek vermesi gerektiğine işaret ederek,

"Melih Bey, Ankaragücü'nü Ankara'nın takımı olarak görmeli. Melih Bey, Ankaragücü camiasını arkasına alırsa kendisine çok faydalı olur. Bu ilişkinin iyi gelişmesi hem Ankaragücü, hem de Melih Bey için şanstır. Bizim burada bulunmamız Melih Bey için bir fırsattır. Melih Gökçek'in Ankaragücü'ne zarar verecek bir şey yapmayacağını ve bu yapıyı destekleyeceğini düşünüyorum. Ankaragücü'nün birlik ve beraberlik içinde olduğunu herkesin bilmesi lazım" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement