Arda ve Emre'nn Derbi Tahmini - Son Dakika
Spor

Arda ve Emre'nn Derbi Tahmini

Arda ve Emre\'nn Derbi Tahmini

Arda Turan ve Emre Belözoğlu, İspanya'da Hürriyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

16.12.2012 13:39  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atletico Madrid'de kariyerlerien devam eden Arda Turan ve Emre Belözoğlu, İspanya'da Hürriyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Arda ve Emre, İspanya günleri hakkında açıklamalar yaparken; Galatasaray- Fenerbahçe derbisi hakkında görüşlerini de söylediler. Arda Turan; Galatasaray'ın 3-1 kazanacağını söylerken; Emre Belözoğlu gülen tarafın 1-0'lık skorla Fenerbahçe olacağını iddia etti. ARDA: "A.MADRID TARAFTARI BENİ SEVİYOR ÇÜNKÜ..." Neden Atletico Madrid'i seçtin?

"Roma'da ikinci adam olacağına, köyünde kral ol" diye bir laf vardır. Atletico Madrid benim oynayabilmem için, hedeflerimi ileriye taşıyabilmem için en doğru takım. Hem de kulübüme para kazandırarak gitmiş oldum. Daha ne olsun? Buraya gelip ülkeyi ileriye taşımak lazım. Çok az futbolcumuz yurtdışına çıkıp top oynayabiliyor. Atletico Madrid'de oynaman ülkeye nasıl bir katkı sağlıyor?

Çünkü burada herkes "Turco, Turco, Turco, Grande Turco, El Turco" diyor. Bizim ülkemizin buna ihtiyacı var. Kendimizi çok aşağıda görmeyelim ama büyük görecek de bir fotoğraf yok. Atletico Madrid taraftarı seni seviyor değil mi?

Evet. Çünkü lk geldiğimde onlara şunu söyledim: Her zaman iyi oynayacağıma söz veremem ama her zaman iyi mücadele edeceğim. Koşmanın kötüsü olmaz. Ben kötü koşmam. Saygıyla ezilmek arasındaki farkı iyi bilirim. Mesela ben Tümer ağabeylere, Rüştü ağabeylere çay götürürüm. Şereftir, benim için. Ama saha içinde alırım o topu onlara vermeden oynayabilirim. O bilince sahibim. ARDA VE EMRE'DEN DERBİ TAHMİNİ

Emre: Fenerbahçe'nin kazanmasını isterim ama derbide kendi sahasında oynayan takım avantajlıdır. 1-0 Fener alır diyorum yine de.

Arda: Galatasaray 3-Fenerbahçe 1. Bir tane mutlaka yeriz. EMRE: TÜRKİYE'DE MESSİ BİLE ÇIĞRINDAN ÇIKAR İspanya'da agresifliğiniz törpülendi sanki... Sebebi nedir?

Kişisel olarak artık geçmişte yaptığım hatalardan ders çıkarma dönemindeyim. Evet, Messi'nin sabrına herkes hayran. Biraz eğitimle, büyüdüğün yerle alakalı. Türkiye'ye Messi bile gelse çileden çıkar. Messi gibi bir oyuncu bile kendini her şey hissetmiyor. Etrafında o egoyu ortaya çıkaracağın bir gündem yok

burada. Türkiye'deyse gaza geliyorsun resmen. Özeleştiri yapıyor gibisin...

Gençken etrafımda ne kadar iyi bir futbolcu olduğumu söyleyenler vardı. Şimdiyse gerçekleri yüzüme söyleyen dostlarım var. Bir de kendimi geliştirmek için daha fazla okuyorum. Buraya geldim geleli Endülüs'e merak sardım. Simyacı'yı şimdi okuyabiliyorum. Tarihe karşı müthiş bir merakım gelişti. Eşim de çok okuyor. Bundan sonraki hedefin?

Spor yöneticiliği eğitimi almak istiyorum. Türkiye'deki en büyük eksiklik spor yöneticiliğinde. Futbolu yöneten 4-5 kişi var ama futboldan gelen insanların yöneticilik yapmasının da futbola çok şey katacağını düşünüyorum. EMRE: BEBEK SALLAMAKTAN AYAĞIMA KRAMP GİRDİ

ARDA: PLAYSTATION'DA ARADA KENDİMİ SEÇİYORUM Bu saçların durumu nedir arkadaşlar?

Emre: Benimki de uzadı ama İstanbul'da Yıldırım Özdemir'den başkasına kestiremediğim için elletmiyorum. O ne yaparsa "Tamam" diyorum. Küfrü de o yiyor zaten.

Son zamanlarda o küfürü Arda yiyor galiba. Başbakan bile "Madrid'de berber yok mu?" demiş ya Arda'ya...

Emre: O Veysel ağabeye gidiyor. Brezilya fönüyle düzleştirdi saçını.

Arda: Ne gazı abi ya? Ben düz saça bant takıp sahaya çıkmayı seviyorum. Ne yaparsam yapayım yakışıklı olmama imkan yok. Bırakın nasıl istiyorsam öyle yapayım. Saçlarım devlet meselesi olmasın lütfen. Playstation hala hayatınızda başrolde mi?

Emre: Evlendikten sonra oynamayı bırakmıştım ama buraya gelince birlikte oynamadan duramıyoruz.

Kim hangi takımı seçiyor?

Arda: Barcelona, Atletico Madrid... Değişiyor ama birimiz mutlaka Messi'yi alıyoruz.

Kendinizi seçmiyor musunuz?

Emre: Yok. Onu İtalya'dayken yapardım. Aştım o günleri.

Arda: Ben arada seçiyorum kendimi.

Bekarlık sultanlık mı?

Arda: Özel hayatla ilgili konuşmayacağım. Bir tek şunu söyleyeyim: Magazin basınında benimle ilgili okuduğunuz her şey yalan.

Messi ve Ronaldo'yu rakip görüyor musunuz?

Emre: Onlar benim seviyem değil. Kendimi hiçbir zaman büyük oyuncu olarak görmedim. Bir de ben oynadığım mevkii itibariyle de bu oyuncularla yarışacak durumda değilim. Ben takım oyuncusuyum, onların yaptığı iş ise gol atmak, gol attırmak. Onlar daha çok söz sahibi ve eğitimliler. Profesyonel destek alıyorlar. Biz basın toplantısına çıkmadan önce benim liseden sınıf arkadaşım şunu söyle derdi, ben de söylerdim.

Arda: Ben komplekssiz bir adamım. Tabii ki örnek alıyorum. Ama benim idolüm Andre Iniesta'dır. Onun gibi olmak için

onu çok dikkatli izliyorum. ARDA: BAYRAMPAŞA MERKEZ KAFASINA GÖRE HERKES

Takım arkadaşınız Falcao'nun durumu nedir? Çok iyi değil mi?

Emre: Falcao dünyanın en iyi üç oyuncusundan biri. Messi, Ronaldo ve Falcao. Messi çok ekstra bir oyuncu.

Fiziki olarak da çok iyi durumdalar.

Bu biraz genetik, biraz çalışma?

Arda: Falcao adamdır, candır, kardeşimiz. Çok özel bir futbolcu. Onunla oynamak çok keyifli.

İspanyollar size bir lakap taktı mı?

Emre: Takım içinde 'capitano' diyorlar. Yani kaptan.

Arda: Kendime taktığım lakabı söylüyorlar: Koca kafa. İlk röportajımda sormuşlardı, söylemiştim. Burada da yaygınlaştı. Gece hayatı var mı Madrid'de?

Emre: Onu Arda'ya soracaksın. Üç senedir geceleri yaptığım tek şey kalkıp, bir saat Ömer'i sallamak ayağımda. Ayağıma kramp giriyor. Gece idmanından farkı yok.

Arda: Genelde uzun yemeklere gidiyorum. Zaten bu İspanyollar geç yiyor. 10'dan 2'ye kadar yemekteyiz. Ben zaten alışığım: Bayrampaşa styla. O zamanlar da halı saha maçından çıkar lahmacuna otururduk. Aynen gece ikiye kadar. Bayrampaşa merkez, kafasına göre herkes.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Arda ve Emre'nn Derbi Tahmini - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement