Avantajı Geri Aldı! - Son Dakika
Spor

Avantajı Geri Aldı!

Avantajı Geri Aldı!

Los Angeles Clippers, Golden State Warriors'ı 98-96 mağlup etti ve seride 2-1 öne geçip, saha avantajını geri kazandı.

25.04.2014 10:31

Batı Konferansı'nın en heyecan verici mücadelelerinden biri olan Los Angeles Clippers- Golden State Warriors eşlemesinde avantaj yeniden Clippers'a geçti. Chris Paul ve arkadaşları, serinin üçüncü maçında deplasmanda Warriors'ı 98-96 mağlup etti ve 2-1 öne geçti.

Favoriler geride!

ORACLE Arena'nın ev sahipliği yaptığı maçın ilk çeyreğinde Clippers üstünlüğü vardı. Çok sayıda farklı oyuncusundan katkı alarak skor üreten konuk ekip, 24-21 önde tamamladığı periyodun ardından ikincisinde de rakibine fazla rahat alan bırakmadı. Stephen Curry, Klay Thompson ve Andre Iguodala gibi Warriors skorerlerini oldukça düşük sayılarda tutmayı başaran Clippers, iki uzunu Blake Grifin ve DeAndre Jordan'la etkili olup devre arasına 46-43 önde girdi.

Mücadelenin ikinci yarısında ev sahibi avantajını korumak için daha farklı bir Warriors olması beklenirken, sahne yine Clippers'ındı. Konuk ekip, Griffin'in 25 sayıya ulaştığı, Jamal Crawford'un ise özellikle son bölümlerinde sorumluluk aldığı çeyrekte farkı daha da arttırarak 75-64'le son çeyreğe girdi. Warriors geç de olsa son çeyrekte özellikle Thompson ile geri dönüş adına çaba gösterirken, başarılı bir skor dağılımı sağlayan Clippers karşısında bitime 4.24 kala 87-86 ile farkı teke indirdi. Chris Paul ve Griffin ile kötü gidişata fren yapan Clippers, 11 saniye kala farkın yeniden tek sayıya inmesiyle korksa da Paul'ün serbest atışlı ile 98-96'ya getirdiği skoru, Curry'nin kaçan son saniye üçlüğü ile koruyarak, seride 2-1 öne geçti ve kaybettiği saha avantajını geri aldı.

Clippers'ta Griffin 32 sayısıyla maçın yıldızı olurken, Paul 15 sayı, 10 ribaunt, Jordan ise 14 sayı, 25 ribauntla double-double yaptılar. JJ Reddick'in 14, Crawford'un da 13 sayı ile oynadığı gecede milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu ise yaklaşık 4 dakika süre alıp 2 üç sayılık denemesinden de sonuç alamadı. Warriors'ta Thompson 26 sayıyla takımını sırtlamaya çalışırken, Curry 16 sayı, 15 asistine karşın yenilginin önüne geçememiş oldu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Avantajı Geri Aldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement