Avustralya Açık'ta Dokuzuncu Günün Programı - Son Dakika
Spor

Avustralya Açık'ta Dokuzuncu Günün Programı

Avustralya Açık\'ta Dokuzuncu Günün Programı

Avustralya Açık'ta çeyrek final heyecanı bu gece oynanacak maçlarla başlıyor.

20.01.2014 18:17

Avustralya Açık'ta heyecan aralıksız devam ediyor. Bugün gündüz saatlerinde tamamlanan dördüncü turun ardından bu gece sıra çeyrek finallerde. TSİ 02.00'de başlayacak olan maçların programı şu şekilde:

Li Na - Flavia Pennetta

Günün ilk maçı kadınlarda 4 numaralı seribaşı Li ile 28 numaralı seribaşı Pennetta'yı karşı karşıya getiriyor. İkinci turda 16 yaşındaki Bencic karşısında ikinci seti tie-break ile kazanan, üçüncü turda Safarova'yı geçerken bir set bırakan Çinli Li Na, dördüncü turda Makarova'yı 6-2 ve 6-0'lıl setlerle beklenenden daha rahat mağlup etmişti. Pennetta ise üst üste iki Alman raketi turnuvanın dışına itti. İtalyan tenisçi, üçüncü turda Mona Barthel'i, dördüncü turda ise sürpriz şekilde 9 numaralı seribaşı Angelique Kerber'i elemeyi başardı.

Ana Ivanovic - Eugenie Bouchard

Günün ikinci maçı çok ilgi çekici bir eşleşmeye sahne olacak. Dünya bir numarası Serena Williams'a karşı oynadığı beşinci maçta ilk zaferini alarak çeyrek finale gelen Ana Ivanovic, Kanadalı genç yetenek Eugenie Bouchard ile karşılaşıyor. İki tenisçi geçen yıl Wimbledon'da eşleştiğinde 6-3'lük iki setle galip gelen Bouchard herkesi şaşırtmıştı. 19 yaşındaki raketin üzerindeki gözler artık daha dikkatli. 2008 Avustralya Açık finalisti Ivanovic ise eski günlerin özleminde. Bakalım bu büyük mücadeleden galip çıkan kim olacak.

Tomas Berdych - David Ferrer

Nadal, Djokovic ve Federer ile birlikte çeyrek finale kadar set kaybetmeden gelen dört isimden biri olan Berdych, 3 numaralı seribaşı David Ferrer ile karşılaşacak. İkili bir Grand Slam'de ilk kez eşleşiyor. Daha önce aralarında oynanan 11 maçta ise Ferrer'in 7 galibiyeti bulunuyor. İspanyol tenisçi sert zeminde oynanan 6 maçta da 4 kez korttan galip ayrılarak her iki zeminde de Çek Berdych'e üstünlük kurdu. Buna rağmen, Avustralya Açık'ın ilk dört turunda rakiplerine hiçbir sette 4 oyundan fazla vermeyen Berdych'in form durumu göz önüne alınırsa bizleri çok çekişmeli bir maç bekliyor diyebiliriz.

Novak Djokovic - Stanislas Wawrinka

2013 yılında Federer'i geride bırakarak İsviçre'de yılın sporcusu seçilen Stanislas Wawrinka gözünü daha da yükseklere dikmiş durumda. Ancak yılın ilk Grand Slam'inde daha ileriyi görmek istiyorsa Novak Djokovic gibi bir devi geçmesi gerekecek. İkilinin geçen yıl Amerika Açık yarı finalinde ve Avustralya Açık son 16 turunda oynadığı maçlar beş sete gitmiş, Melbourne'deki beşinci set 12-10 gibi müthiş bir skorla sonuçlanmıştı. Her iki maçı da Djokovic'in kazandığını hatırlatmaya sanırız gerek yok. İkili arasında oynanan 17 maçta Sırp tenisçinin 15 galibiyeti var. Wawrinka'nın 2 galibiyetinin ilk 3 maçta geldiğini belirtirsek, Djokovic'in son dönemde ne kadar büyük bir üstünlük kurduğunu daha rahat ortaya koymuş oluruz.

Günün tam programını görmek için tıklayın

Tek erkekler ana tablosu için tıklayın

Tek kadınlar ana tablosu için tıklayın

Eurosport ve Eurosport 2 günlük yayın akışı için tıklayın

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Avustralya Açık'ta Dokuzuncu Günün Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement