Belçika ve Rusya Kritik Randevuda - Son Dakika
Spor

Belçika ve Rusya Kritik Randevuda

Belçika ve Rusya Kritik Randevuda

Son 16'yı garantilemek planlayan Belçika ve iddiasını sürdürmeyi isteyen Rusya zorlu maçta karşı karşıya gelecek.

21.06.2014 17:17

H Grubu #39;nun favori iki ekibi Belçika ve Rusya, Pazar günü Rio de Janeiro #39;daki Maracana Stadı #39;nda kozlarını paylaşacak. İlk maçta Cezayir #39;i 2-1 #39;lik skorla mağlup eden Marc Wilmots #39;un öğrencileri, bu maçı kazandıkları taktirde büyük oranda son 16 #39;yı garantileyecek. Turnuvaya büyük umutlarla gelen Rusya ise, kaybettikleri halde işlerini son maça bırakarak büyük bir kumar oynamış olacak.

Belçika #39;da kasığından sakatlığı bulunan Vincent Kompany #39;nin durumu belirsizliğini koruyor. Ancak kaptanın Cezayir maçında olduğu yine sahada olması ve arkadaşlarına liderlik etmesi bekleniyor. Öte yandan ilk maçta hayal kırıklığı yaratan bir performans sergilemesine rağmen Lukaku da Rusya #39;nın ağır savunması karşısında forma giymesi beklenen futbolcular arasında yer alıyor.

Sonradan oyuna dahil olarak Cezayir maçının kaderini değiştiren Marouane Fellaini ve Dries Mertens, ilk 11 #39;de sahaya çıkması beklenen diğer isimler.

Rus file bekçisi Igor Akinfeev, turnuvanın şu ana kadar en ölümcül hatasını yapan kişi olarak dikkat çekmişti. Güney Kore maçında kendi topu kendi ağlarına yollayan Akinfeev, Belçika #39;da karşısında da Capello #39;nun ilk tercihi olacak.

Sakatlığı bulunan Roman Shirokov #39;u orta sahada şiddetle arayan Rusya #39;da yedek kulübesinden gelerek beraberlik sayısını kaydeden 31 yaşındaki golcü Alexander Kezhakov #39;un ilk 11 #39;de başlaması bekleniyor.

Önemli sayılar

- Fabio Capello yönetimindeki Rusya, son oynadığı 11 maçta yenilgi yüzü görmedi.

- Belçika, Rusya ile oynadığı 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

- Thibaut Courtois, milli takım formasıyla çıktığı 18 maçta henüz mağlubiyet yüzü görmedi. (12G, 6B)

- Marouane Fellaini, Cezayir maçında oyuna dahil olduktan 5 dakika sonra golle buluştu. 2013/14 sezonu boyunca Manchester United #39;da forma giydiği 1431 dakikada hiç gol atamadı.

- Rusya #39;da Aleksandr Kerzhakov, Vladimir Beschastnykh ile beraber 26 golle en golcü oyuncu unvanına ortak oldu.

- Rusya #39;nın Dünya Kupası finallerindeki son 8 golünün tamamı ikinci yarılarda geldi.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Belçika ve Rusya Kritik Randevuda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement