Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, Bursa'da - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, Bursa'da

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, Bursa\'da

Orman."Sayın Adalı'nın projelerini bilmiyorum ama rakamlar havada uçuşuyor."

08.06.2013 19:34

- Orman: "Sayın Adalı'nın projelerini bilmiyorum ama rakamlar havada uçuşuyor. Gerçekçiliğine bakmak lazım"

"Beşiktaş'da esas önemli olan kaynakları iyi kullanmak. Zamanında da çok paralarla Beşiktaş borca girdi. Beşiktaş'ın tüzüğü böyle paraları mümkün kılmıyor"

Orman,siyah-beyazlı kulübün Bursa ve bağlı ilçelerdeki kongre üyeleriyle Hilton Otel'de toplantı yaptı. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orman, Beşiktaş'ın 16 Haziran'da mali ve seçimli kongresinin yapılacağını anımsatarak, kongre sürecinde kulübü temsil eden kişiler olarak camianın saygınlığını korumak zorunda olduklarını, o şekilde de hareket ettiklerini söyledi.

Göreve geldikleri günden beri beraber oldukları ve kulübe ciddi fayda sağlayan yönetim kurulu üyelerinin bulunduğunu vurgulayan Orman, iyi çalışan mevcut yönetim kuruluna bir kaç takviye yapacaklarını belirtti.

Orman, bir gazetecinin, "Beşiktaş taraftarları önümüzdeki sezon da Olcay gibi genç yıldızları mı izleyecek, yıldız oyuncu transferi düşünüyor musunuz?" sorusunu, "Hem o tarz oyunculara ağırlık vereceğiz hem de takıma ciddi katkı sağlayacak oyuncuları alacağız" yanıtını verdi.

"Serdar Adalı'nın bugün bir gazetede yer alan röportajında, '150 milyon dolarla geliyoruz' açıklaması var. Ayrıca, sizin eski kulüp başkanlarından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'e ilişkin, 'Gölge etmesin, bu parayı Beşiktaş'a bir an evvel bağış yapmasını istiyoruz" açıklanamız oldu. Biraz açar mısınız?" sorusunu Orman, şöyle yanıtladı:

"Sayın Adalı'nın projelerini bilmiyorum ama rakamlar havada uçuşuyor. Gerçekçiliğine bakmak lazım. Beşiktaş'ta esas önemli olan kaynakları iyi kullanmak. Zamanında da çok paralarla Beşiktaş borca girdi. Beşiktaş'ın tüzüğü böyle paraları mümkün kılmıyor. Popülarite üzerinden yapılan transferlerin Beşiktaş'ı getirdiği yer budur. Sayın Demirören ile ilgili de sert açıklama yapmadım, genel fikrim neyse onu söyledim."

"Tansiyon daha da aşağıya iner"

Orman, "Yıldırım Demirören'den size bir yanıt geldi mi?' soru üzerine ise "Hayır bana ulaşan bir şey yok" değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin, "Beşiktaş gibi Bursaspor'da da kongre süreci yaşanıyor. Takip edebiliyor musunuz? Ayrıca iki kulüp arasındaki ilişkilerin düzelmesi noktasında projeleriniz var mı?" sorularını da Orman, "Bizim böyle bir siyasetimiz yok. Bütün kulüplerle iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Bursa'da çok fazla Beşiktaş taraftarı var. Beşiktaş, Türkiye'nin en büyük camiası olarak herkesi kucaklamaya devam edecek. Bursaspor ile de ilişkiler son bir senedir iyi gidiyor. Ben Bursa'daki maça geldim. Bursapor yönetimi ve taraftarı bizi gayet iyi karşıladı, taşkınlık küfür olmadı. Şu ana kadar bundan memnunum. İnşallah tansiyon daha da aşağıya iner. Her iki takım taraftarları birbirinin maçlarına gider" diyerek cevapladı.

Beşiktaş'ın mevcut mali durumuyla ilgili soru üzerine de Orman, "Daha iyi tabi ki. Beşiktaş'ın borç yapısı bir anda her şeyi çözecek durumda değil. Üçüncü şahıslara, yani bankalarla devlet haricindeki borçlarımız makul seviyelerde. Beşiktaş kurum itibariyle güvenilir kurum haline geldi. Yolumuza o şekilde devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Daha sonra Orman, toplantının yapıldığı salona geçti. Toplantı öncesi Orman, aralarında Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu'nun da bulunduğu 35 yeni kongre üyesini tebrik etti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, Bursa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement