Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Karadeniz Açıklaması - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Karadeniz Açıklaması

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Karadeniz Açıklaması

Ercan Doğan - Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, gerçekleştirilen tüzük değişikliği toplantısıyla yeni anayasalarını yaptıklarını söyledi.

06.05.2013 16:24

Ercan Doğan - Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, gerçekleştirilen tüzük değişikliği toplantısıyla yeni anayasalarını yaptıklarını söyledi.

Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin tüzüğünün takip edilecek yolu belirlediğini belirterek, "Hangi yoldan gideceğimizi, ne tür metotları uygulayacağımızı gösteren kanun maddeleridir. Bizim anayasamızdır. Tüzük günün şartlarına göre yeniden tanzim edildi" diye konuştu.

Tüzük değişikliğinde herkesin aynı fikirde olmasının mümkün olmadığını anlatan Yalçın Karadeniz, "Herkesin kendi görüşü vardır. Sonuçta üçte iki çoğunluğun oyuyla tüzük geçer. Tüzüğümüz gerçekleştirilmiş oldu. 2005 senesinden beri divan kurulu tarafından yapılan çalışmalar ve sonrasında oluşturulan taslak, yönetim kurulu tarafından bazı maddeleri değiştirilerek gerçekleştirildi. Beğenen olur, beğenmeyen olur ama buna karşı çıkmak olmaz. Yeni tüzüğün Beşiktaş'a hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

-"Toplantının az sayıdaki üyeyle tamamlanması üzücü"-

Kongrede yaşanan gerginlikle ilgili soruyu yanıtlayan Karadeniz, Beşiktaş'ın huzura ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Gerginliklerin bu tür kongrelerin havasından kaynaklandığını anlatan Karadeniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu havaya uygun şartlar vardı. Kongre divan başkanı kötü yönetim gösterdi. Daha sakin olabilirdi. Olağanüstü tüzük kongresinin şartlarına uygun hareket edebilirdi. Bazı maddeler üzerinde tartışmalar oldu. Özellikle herkes 18. madde üzerinde yoğunlaştı. Orada ileri geri konuşan oldu. Son noktada çoğunluk oylarıyla maddeler kabul edildi. Gerginlikler bu nedenle yaşandı."

Değişikliği yapılan tüzükle kulübün geleceğinin hazırlandığını kaydeden Karadeniz, "Bu, kulübün anayasasıdır. Ancak burada üzerinde durulması gereken konu, toplantının sonundaki üye sayısıdır. Kongre 1500'e yakın kişiyle başladı. Daha sonra 1600'lere kadar çıktı. Ama kongrenin sonunda 80 veya 100 kişi vardı. Beşiktaş'ın geleceği düşünüldüğünde bu sayıyla toplantının tamamlanması üzücü bir durumdur. Beşiktaş'ın geleceğini konuştuğumuz ve anayasamızın belirlendiği toplantının bu sayıyla tamamlanması gerçekten üzücü. Beşiktaş için canını feda edenler 5 saatini feda edemiyor. Dikkat çekici konu budur" ifadelerini kullandı.

-"Beşiktaş'ın huzura ihtiyacı var"-

Yeni tüzükle beraber bir seçim sürecinin yaşanacağına dikkati çeken Yalçın Karadeniz, kulübün huzura ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Her maddenin herkesi mutlu etmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Karadeniz,

"Seçim yapılacak. Artık bu seçimle beraber kulübün birliğini ve beraberliğini temin edelim. İnşallah bu huzuru yakalarız" diye konuştu.

-Toplantıyı erken terk eden Levent Erdoğan'a eleştiri-

Divan Kurulu Başkanı Karadeniz, yönetim kurulunda yer almasına rağmen tribünde toplantıyı takip eden ve salondan erken ayrılan Levent Erdoğan'ı da bu tavrından dolayı eleştirdi.

Levent Erdoğan'ın kongreyi terk etmesini uygun bulmadığını anlatan Karadeniz, bu konuda şunları söyledi:

"Bu bir kongredir. Düşünceler konuşulur, önergeler verilir ve herkes kendi iradesi doğrultusunda oyunu kullanır. Maddeler kendi isteği doğrultusunda çıkmayınca Levent Erdoğan'ın gitmesini uygun bulmadım. Kongre divan başkanlığına kızarak gitmiş olabilir. Evet kongre divan başkanı kötü yönetim gösterdi. Onu protesto etmişse de davranışını uygun bulmadım. Beşiktaş'ın ne günahı var- Yönetim kurulu da maddeler beğenmediği şekilde oylansaydı bırakıp gidecek miydi- Bu nedenle Levent Erdoğan'ın da gitmemesi gerekiyordu. Toplantıyı 60-100 kişiyle bitirdik. Kalsalardı belki kongreye yön vereceklerdi."

Demokratik kurallar çerçevesinde maddelerin hazırlanıp üyelerin önüne getirildiğini anlatan Yalçın Karadeniz, "Toplantıda da fikirlerimizi anlatacağız. Küsüp gidenler oluyor ama derneğin faaliyetleri devam ediyor. Sonuna kadar kalmalıydılar. Kongrenin başından sonuna kadar bekleyip fikirleri söylemek gerekiyordu. Artık çıkan kararı olgunlukla karşılamak mecburiyeti var" diyerek sözlerini tamamladı.

Yayıncı: Ersin Şiyhan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Karadeniz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement