Bir Futbol Dersi! - Son Dakika
Spor

Bir Futbol Dersi!

Bir Futbol Dersi!

Ajax kulübü yıllardır devam ettiği akademi projesinin meyvelerini alamaya devam etti, unutulmaz bir başarı geldi.

03.08.2018 05:36

CELAL UMUT EREN

Amsterdam temsilcisi, Sturm Graz'a karşı oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme mücadelesinde altyapıdan 3 isme formayı verdi, 1982 yılından bu yana 1.702 maç kadrosunda akademiden isimleri bulundurup, büyük bir futbol dersi gösterdi.

Hollanda'nın köklü kulübü Ajax, Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda Sturm Graz'a karşı deplasmanda çıktığı karşılaşmayla tarihi bir rekora imza attı.
Hollanda ve Avrupa futbolunun gençlik akademisi konusunda en önemli kulüplerinden olan Ajax bir başka ilki daha sağladı. BBC'nin araştırmasına dayanılarak verilen haberlerde, Amsterdam kulübünün 1982 yılından bu yana bu zamana kadar resmi ve özel tüm maçlarda kadrosunda en az bir altyapı oyuncusuna yer verdiği kaydedildi. Son oynanan Sturm Graz mücadelesindeki ilk 11'de Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui ve Carel Eiting akademiden gelen isimler olarak dikkat çekti.
Bin 702 maç kadrosuna tekabül eden bu seride Ajax'ın Johan Cruyff ile başlattığı altın çağlarından itibaren ortaya koyduğu düzenli çalışma ve planların etkili olduğu belirtildi.
2017 yılından bu yana BBC tarafından tutulan notlara göre, Ajax'ın tam 36 senedir altyapıdan en az bir oyuncusunu kadrosuna alması büyük bir rekor ve seri olarak verildi. Öte yandan, Ajax'ın deplasmanda elde ettiği 3-1'lik Sturm Graz galibiyetinde ilginç bir veri daha öne çıktı. OPTA'nın verdiği rakamlarda, 16 Mart 2014 tarihinden itibaren Ajax'ın en yaşlı kadroyla sahaya çıktığı vurgulandı.

24 yıl 307 günlük yaş ortalamasıyla Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına çıkan Ajax, 200 maçın ardından en yaşlı kadrosuyla oynadı.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Bir Futbol Dersi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement