Bitsin Bu Çekişme! - Son Dakika
Spor

Bitsin Bu Çekişme!

Bitsin Bu Çekişme!

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel arasındaki soğukluk, bize duyulan saygıyı azaltıyor.

01.03.2018 02:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÜMİT AVCI

A Milli Basketbol Takımımız'ın, ev sahipliğini yaptığımız Avrupa Şampiyonası'nın ardından Dünya Kupası elemelerinde de art arda hakem hatalarına maruz kalması, akıllara 'neden?' sorusunu getirdi. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel arasındaki tatsız ilişki de sanki bu nedenlerden biri...

Basketbolda FIBA Başkanlığı'nı yürüten kişinin ülkesinin çok büyük artılar sağladığı, hatta hakemlerin etki altında kalıp yıllarca Yunanistan ve Sırbistan'ın lehine bariz düdükler çalındığı, kupalar kazandırıldığı görülmüştü. Ancak şimdi FIBA Avrupa Başkanlığı görevini yürüten kişi bir Türk; Turgay Demirel olmasına rağmen, ev sahipliği yaptığımız 2017 Avrupa Şampiyonası'nda da, şu anda oynanmakta olan Dünya Kupası elemelerinde de bırakın bunun artısını yaşamayı, aleyhimize verilen kararlar çok bariz şekilde görülmeye başlandı. Peki FIBA Avrupa Başkanı bir Türk'ken, hakemlerin milli takımımızı bu kadar kolay 'doğraması' normal mi, bunu düşünmek gerekmez mi?
Evet, FIBA'nın yapısı değişti, Avrupa Başkanı'nın yetkisi ve sorumlulukları da eskisi gibi değil, ancak o konumda bir Türk'ün bulunması, hakemlerin Ay-Yıldızlı ekibimize karşı daha dikkatli olmasını gerektirmez miydi? Tabii ki biz oradaki varlığımızı hissettirseydik.
İçimizde çözelim
Gelinen noktada hakemlerin Türkiye'ye saygı duymasını gerektirecek bir yapı yok, 'Siz daha birbirinize saygı duyuyor musunuz?' demezler mi?
Evet, Turgay Demirel'in TBF Başkanı olduğu dönemle ilgili, birçok soru işareti var mevcut yönetimin kafasında ve daha da önemlisi masasında! Hidayet Türkoğlu'nun başkanlığını önleme isteği de (kontrolü kaybedeceği tereddütüyle) biliniyor, en azından basketbol camiasınca. Ancak bu hesaplaşmaları kendi içimizde yapıp, gerekirse şikayet olunan konuları yargıya taşıyarak ama Avrupa'ya 'Aile meselesi' mesajını vererek onlara karşı bir arada gözükmeliyiz. Mesela hakem hataları hakkında Turgay Demirel'den bir açıklama beklemeli, kendisini Haziran ayındaki milli maçlarda ekibimizle birlikte görmeliyiz. Kısa sürede Hidayet Türkoğlu ile Turgay Demirel'in yan yana gözükmesi çok kolay değil belki ama aracılık yapabilecek onlarca kişi var ve TBF ile FIBA Avrupa Başkanı'nı bir araya getirmeliyiz.

Sakın hakemleri Turgay Demirel olumsuz etkiliyor sonucu çıkmasın bu durumdan, ancak biz kendimize olan saygıyı yükselterek, aleyhimize olan bakış açısını değiştirmeliyiz. Hakemler Türkiye aleyhine en sert tutumlarını, FIBA Avrupa Başkanı bir Türk ve yaptırımı olabilir fikriyle vazgeçirebilir, daha adil olmalarını sağlayabiliriz. Töleranslı düdükleri değil hakkımızı alabilmeliyiz.

]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Bitsin Bu Çekişme! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement