Camp Nou'da Tarih Yazıldı: Şampiyon Atletico Madrid: 1-1 - Son Dakika
Spor

Camp Nou'da Tarih Yazıldı: Şampiyon Atletico Madrid: 1-1

Camp Nou\'da Tarih Yazıldı: Şampiyon Atletico Madrid: 1-1

La Liga'da son haftaya iki puanlık avantajla lider giren Atletico Madrid, Barcelona deplasmanında istediğini aldı ve 18 yıllık aradan sonra şampiyonluk sevinci yaşadı.

17.05.2014 21:30

La Liga'da 38. hafta karşılaşmalarında Barcelona'ya konuk olan Atletico Madrid, ilk yarısını yenik kapadığı müacdelede sahayı ihtiyacı olan bir puanla terk ederek 18 yıl aradan sonra 10. şampiyonluğunu il acirc;n etti.

İlk yarıda önce Diego Costa, ardından da Arda Turan'ın sakatlanarak oyuna devam edememesiyle şok geçiren konuk ekip, Alexis Sanchez'in golüyle soyunma odasına yenik girse de, ikinci yarıda Diego Godin'in kaydettiği golle beraberliği yakaladı ve Camp Nou'da şampiyonluk turu attı.

Atletico k acirc;bus gördü

1 - 1

4

İsabetli şut

3

7

İsabetsiz şut

9

4

Korner

8

11

Faul

14

5

Sarı kart

4

0

Kırmızı kart

0

%64

Topla oynama

%36

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunun geneli orta saha mücadelesi şeklinde geçse de, Atletico Madrid önce Diego Costa, ardından da Arda Turan'ın sakatlanmasıyla büyük bir şok yaşadı.

7. dakikada Iniesta'nın pasında ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Adriano topu sağına çekip sert bir şutla kaleyi yokladı ancak Courtois gole izin vermedi.

15. dakikada sol taç çizgisi yakınında topsuz alanda koşu yapan Diego Costa, bir anda sekerek kendisini yere bıraktı. Yıldız futbolcu oyuna devam edemezken, onun yerini Adrian Lopez aldı.

Atletico Madrid henüz bu şoku üzerinden atamamışken, bir sakatlıkla daha sarsıldı. 18. dakikada rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kalan Arda Turan, kenarda tedavi olduktan sonra sahaya dönse de 23. dakikada oyuna devam edemedi ve yerini Raul Garcia'ya bıraktı.

26. dakikada sağ kanatta topla buluşan Dani Alves'in arka direğe doğru yaptığı ortada Pedro müsait durumda kafa vuruşunu yaptı ancak top az farkla üstten dışarı gitti.

34. dakikada Barcelona aradığı golü buldu. Messi'nin ceza sahası içi sağ çaprazda göğsüyle indirdiği topun gelişine dar açıda olmasına rağmen nefis vuran Alexis Sanchez, yakın kale direğinin hemen dibinden fileleri buldu ve takımını öne geçirdi: 1-0. Bu gol aynı zamanda ilk 45 dakikanın da sonucunu belirleyen gol oldu.

Altın kafa Godin!

İkinci yarı yine atak başlayan taraf Atletico Madrid oldu. David Villa ile arka arkaya iki tehlikeli pozisyon yaratan Atletico Madrid'in aradığı gol, Uruguaylı defans oyuncusu Godin'den geldi.

46. dakikada sol kanatta topla buluşan Koke'nin ön direğe doğru yaptığı ortada David Villa çaprazda zor pozisyonda olmasına rağmen sol ayağıyla bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top direkten geri geldi.

49. dakikada Gabi'nin sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda, Barcelona ceza sahasının ortasında topa iyi yükselen Godin, kafa vuruşuyla skora denge getirdi: 1-1.

49'

Sağ kanattan Gabi'nin kullandığı köşe vuruşunda Godin hafif sol çaprazda topa çok iyi yükselerek yaptığı düzgün kafa vuruşuyla Pinto'nun solundan ağları buldu.

57. dakikada bu kez Barcelona'da Busquets sakatlanarak, oyundan alındı ve yerine Song girdi. 63. dakikada İniesta ile gelişen Barcelona atağında, rakip ceza sahasında Alves'in pasında topla buluşan Messi, topu ağlara gönderse de pozisyon ofsayt olduğu için gol geçersiz sayıldı.

64. dakikada Alves'in sağdan ortası sonrasında kale önünde oluşan karambolde topu önünde bulan Messi yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı ancak bu pozisyon Arjantinli yıldızın ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

Maçın son 30 dakikasında skoru korumak isteyen Atletico Madrid tamamen kapandı. Şampiyonluk için tek şansı galibiyet olan Barcelona, sürekli gol arayan taraf oldu. Neymar, Adriano ve Alves ile gole yaklaşan Katalan takımı, Atletico defansını ve kaleci Courtois'yı geçmeyi başaramadı. Maç, Atletico Madrid'e şampiyonluğu getiren 1-1'lik skorla sona erdi.

Lig sonunda puanını 90'a çıkaran Atletico Madrid şampiyonluğunu ilan ederken, 2. Barcelona ve 3. Real Madrid 87'şer puanda kaldı.

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Tata Martino

Performans: 5/10

Yine tartışmaya açık bir ilk 11 sürdü sahaya. İlk yarıya çok tutuk başladılar. Pozisyon üretmekte zorlandılar, Alexis'in mucizevi golüyle öne de geçtiler. Ancak ikinci yarıya yaptıkları kötü başlangıçla bu avantajı da değerlendiremediler.

Diego Simeone

Performans: 9/10

Takımı Diego Costa ve Arda Turan'ın erkenden oyundan çıkmak zorunda kalmasına rağmen ayakta kaldı. 90 dakika boyunca mücadele ettiler, rakiplerine boşluk vermediler. Bu istekleriyle Camp Nou'da şampiyonluk turu atmayı fazlasıyla hak ettiler.

Costa ve Arda devam edemedi Atletico Madrid'in iki yıldızından önce Diego Costa, ardından da Arda Turan sakatlanarak oyuna devam edemedi. Diego Costa 16. dakikada yerini Adrian'a bırakırken, Arda'nın yerine ise 23. dakikada Raul Garcia oyuna dahil oldu.

Tribünler hınca hınç Barcelonalı taraftarlar Camp Nou'yu kritik maçta hınca hınç doldururklarken, maçtan önce de yaptıkları güzel koreografiyle oyuncularına moral verdiler. Maçtaki biletli seyirci sayısının 94 bin 497 olduğu açıklandı.

Barça'nın korner k acirc;busu! Barcelona, Godin'in golüyle bu sezon korner organizasyonlarından 9. golü kalesinde gördü. Katalan devi, böylelikle ligin kornerden en fazla gol yiyen takımı oldu.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Camp Nou'da Tarih Yazıldı: Şampiyon Atletico Madrid: 1-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement