Canik Basket'te İmza Şov - Son Dakika
Spor

Canik Basket'te İmza Şov

Canik Basket\'te İmza Şov

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Ligi'nde mücadele eden Canik Belediyespor, 9 oyuncuyu toplu imza töreniyle renklerine bağladı.

13.09.2013 14:38

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Canik Belediyespor, 9 oyuncuyu toplu imza töreniyle renklerine bağladı. Kulüp Başkanı Ercan Bayrak, "Takımımızı tamamladık. Hedefimiz ligi üst sıralarda bitirmek" dedi.

Canik Belediye Spor Kulübü, Bayan Basketbol Takımı teknik heyeti ve oyuncularına Meşe Kültür Tesisleri'nde yemek verdi. Kulüp Başkanı Ercan Bayrak'ın da katıldığı yemeğin ardından imza töreni düzenlendi. İmza töreninde, Good Angels Kosice'den transfer edilen Slovakyalı oyuncu Natasha Lacy, Kara Turutnov'dan alınan Lauren Ervin, Polonyalı oyuncu Dora Horti, Homend Antakya Belediye'den gelen Dilara Tongar, Belgin Onbaşı, Orduspor'dan transfer edilen Münevver Başak, Tarsus Belediyespor'dan Seda Tabakcı, Altay Konak Belediyespor'dan alınan Deniz Boz, Bengisu Müezzinler İzmir Büyükşehir Belediyespor'dan alınan Gizem Kazali ve Galatasaray'dan transfer edilen Gülşah Gümüşay kendilerini Canik Belediyesporlu yapan imzalarını attılar.

HEDEF ÜST SIRALAR

Bu yıl mücadele edecek olan takımı son transferlerle birlikte tamamladıklarını ifade eden Başkan Ercan Bayrak, "Samsun'u 1. Lig'de temsil eden tek takım olan kadın basketbol takımımızı içinde bulunduran kulübümüz, bu sene orta sıralara oynamak isteyen fakat oyuncularımızın isteği ve mücadelesi ile üst sıralardaki takımlar karşısında sürpriz galibiyetler alarak, ligi daha yukarılarda bitirmek isteğindedir. Bu sene çok yüksek bütçelerde takım kurmak istemedik. Transfer ettiğimiz oyuncuların bize keyifli basketbol izleteceğine inandığımızdan, 4 yabancı kontenjanı hakkımız olduğu halde, yalnızca 3 yabancı oyuncu transfer ederek ligde mücadele edeceğiz. 2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılacağı bir döneme giriyorken, yerli oyuncularımızın takımlarda daha fazla süre almalarını destekleyen bir yol izlemeye karar verdik" dedi.

GENÇ OYUNCULARA DESTEK

Bayrak şöyle devam etti: "Takımla birlikte çalışmasını istediğimiz ve 'Geleceğimiz Gençler' sloganıyla transfer ettiğimiz Samsunlu oyuncumuz Elif Ceren Atak'ı İstanbul DSİ kulübünden transfer ettik. Kendisi bu yıl genç takım kadrosunda oynayacak ama A takımla birlikte idmanlara çıkacak. Yine Samsunlu olan ve alt yapımızdan yetişen oyuncumuz Dilara Kılıç'ı da A takım kadromuza kattık. Bu haliyle 13 oyuncumuzla çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Takımımız da Ekin Baş baş antrenör olarak görev yapacak. Geçen yılın 2. devresinde transfer ettiğimiz hocamıza güvendiğimizden, yeni takımı birlikte oluşturmaya karar verdik. Onun tecrübelerini de katarak genç, heyecanlı ve istekli bir takım oluşturduk. Yardımcı antrenör olarak yine geçen yıl çalıştığımız ve kendisine güvendiğimiz Enver Yener hocamızla birlikte çalışmaya karar verdik. Masör olarak bir diğer Samsunlu ve geçen yıl birlikte çalıştığımız Eyüp Elmas görev yapacak. Malzemeci olarak da yine geçen yıl birlikte çalıştığımız Emre Altun görev yapacak" diye konuştu.

BİLET FİYATLARI 1 LİRA

Takımın Basketbol Şube Sorumluluğu görevini Zafer Şimşek'in yapacağını belirten Bayrak, "Menejerlik görevini Safiye Deniz Kocaman yürütecek. Müsabakalarımızı Canik Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nde oynayacağız. Müsabakaların Pazar günleri saat 14.00 da oynanması konusunda Basketbol Federasyonuna müracaat ettik. Henüz fikstür programı netleşmedi. Güzel haberlerimizden birisi de basketbol severlerin kendileri ve aileleriyle bütün müsabakalara katılımlarını teşvik etmek için bilet fiyatlarını 1 TL olarak belirlememizdir. Federasyona bu fiyatı bildirdik, eğer bir aksilik olmazsa maçlarımızı 1 TL gibi sembolik bir ücretle seyircilerimizin katılımına açacağız. Sadece Canik ilçesi değil bütün Samsunlu basketbol severlerin müsabakalara katılımını hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.

YOĞUN HAZIRLIK PROGRAMI

Takımın şuan hazırlıklarını Canik Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nde yürüttüğünü ifade eden Bayrak, şunları söyledi: "Daha sonra İzmir Bergama'da 18-23 Eylül tarihleri arasında Fenerbahçe, Beşiktaş, İstanbul Üniversitesi BGD, Konak Belediyesi ve Adana BOTAŞ'ın katılacağı 1. Galenos Cup Turnuvası'na katılacağız. Bu turnuva dönüşü Samsun'a gelecek takımımız, Kayseri KASKİ'nin 2-5 Ekim tarihinde düzenleyeceği Erciyes Cup Turnuvası'nda da Kayseri KASKİ, Fenerbahçe, TED Ankara Kolejliler, Konak Belediyespor ve Orduspor ile mücadele edecek. 11-12-13 Ekim'de Erzurum'da Türkiye Kupası maçlarımız başlayacak. Türkiye Kupası'nda Beşiktaş, Kayseri KASKİ ve Ceyhan Belediye ile oynayacağız. Lig ise 19-20 Ekim tarihlerinden birinde kendi evimizde oynayacağımız Homend Antakya maçı ile başlayacak. 2013-2014 Basketbol sezonunun herkese hayırlı olmasını diliyorum." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Canik Basket'te İmza Şov - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement