Çıtayı Zirveye Koydu - Son Dakika
Spor

Çıtayı Zirveye Koydu

Çıtayı Zirveye Koydu

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligin ilk devresini hedefledikleri puanla kapattıklarını söyledi, “İkinci yarı 3’te 3 yaparsak şampiyonluğa oynarız” dedi.

29.12.2017 02:55

Bir hayli fırtınalı geçen Süper Lig'in ilk yarısını 29 puanla 7. sırada kapatan Trabzonspor'da, Teknik Direktör Rıza Çalımbay ikinci devre için iddialı ifadeler kullandı.

Bordo-mavili hoca, ligin ilk yarısını hedefledikleri puanla bitirdiklerinin altını çizerek, "Burada iş başı yaptığım günden bugüne her şey mükemmel geçti. İkinci yarı daha da iyi olacak. İlk üç maçı kazanırsak yukarıya oynarız, hem de en yukarıya, şampiyonluğa... Bu maçlar da Konyaspor, Fenerbahçe ve Göztepe. Sıradaki 3 maçımızı 9 puanla geçersek yolumuz açılır" diye konuştu.

'1-2 takviye lazım'

Son 8 haftanın lideri olduklarına vurgu yapan Rıza Çalımbay, "Ligin 9. haftasında göreve gelir gelmez, iki antrenman yaptıktan sonra Malatyaspor karşısına çıktık ve mağlup olduk. Golü de kendi kalemize attık. İşte benim görev yaptığım 8 haftada en üzüldüğüm maç budur. Takımı yeterince tanımıyordum. Ancak sonra yükselişe geçtik ve alınması gereken tüm puanları aldık. Benim görev yaptığım dönemden bugüne değerlendirirsek bizim lider olduğumuzu görürsünüz. Başakşehir ile 8 haftada aynı puanı topladık" dedi.

Transfer çalışmalarını da değerlendiren tecrübeli hoca, "Kadromuza 1-2 takviye yapabilirsek iyi olur. Özellikle kanatlarda oyuncuya ihtiyacımız var. Ancak yönetime önce kadrodaki futbolculara borç varsa ödenmesi gerektiğini söyledim. Transfer yapamazsak mevcut kadroyla yola devam edebileceğimizi de bildirdim" yorumunu yaptı.

'Trabzonspor tüm Türkiye'nin takımı'

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Süper Lig'in 9. haftası göreve getirdikleri Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile yakaladıkları olumlu grafiğin yeni yılda devam etmesi dileğinde bulundu.

Başkan Usta, Trabzonspor Dergisi'ndeki yazısında, bordo-mavili takıma gönül veren herkesin gönlünde başarıya katkı sağlamak düşüncesinin olduğunu belirterek, "Bizler de göreve gelmeden önce bu hayalleri kurduk. Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay ile yeni ivme yakalamayı başardık. Trabzonspor, gerçekten dilimizden düşürmediğimiz gibi bir sevda ise bu sevda asla ve asla terk edilmez. Trabzonspor bu şehrin takımıdır ama sadece bu şehrin takımı değil, tüm Türkiye'nin. Gelin bu asil renkleri omuzlarımızda yeniden yükseltelim" ifadelerini kullandı.

Pereira'nın hiç boşu yok

Bordo-mavili takımın ligin ilk yarısındaki en istikrarlı ismi Jaoa Pereira oldu. Portekizli futbolcu ilk yarıda en çok forma giyen futbolcuların başında geldi. Pereira, 24 futbolcunun görev yaptığı ilk devrede 17 maçın tamamında 90'ar dakika olmak üzere 1530 dakika sahada kalmayı başardı. Pereira'yı 17 maçta 1336 dakika görev alan Yusuf Yazıcı, 15 maçta 1315 dakika forma giyen Okay Yokuşlu, 14 maçta 1260 dakika sahada kalan Onur Recep Kıvrak takip etti.

Burak Yılmaz 14 golle en çok rakip fileleri havalandıran isim olurken, Rodallega 4, N'Doye, Olcay ve Yusuf Yazıcı 3, Kucka 2, Okay, Abdülkadir, Onazi ve Bero ise birer gol kaydetti.

9: Trabzonspor, Süper Lig'de Rıza Çalımbay yönetiminde 9 maça çıktı. Bordo-mavililer bu müsabakalarda 6 galibiyet, iki beraberlik, bir mağlubiyet aldı.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Çıtayı Zirveye Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement