City'nin Çılgınlığı! 221 Milyon Euro! - Son Dakika
Spor

City'nin Çılgınlığı! 221 Milyon Euro!

City\'nin Çılgınlığı! 221 Milyon Euro!

Son üç senenin transfer şampiyonu Manchester City ara transfer döneminde de dünya gündemine bomba gibi düşmeyi başardı.

12.01.2011 16:01

Son üç senenin transfer şampiyonu Manchester City ara transfer döneminde de dünya gündemine bomba gibi düşmeyi başardı. Wolfsburg'un Boşnak forveti Edin Dzeko'yu 31 milyon Euro karşılığında kadrosuna katan İngiliz ekibi, yıldız transferlerine bir yenisini daha ekledi.

Manchester City'yi 2008 yılında satın alan Arap milyarder Sheikh Mansour Bin Zayed için paranın satın alamayacağı futbolcu yok.

Craig Bellamy, Joao Alves, Robinho, Emmanuel Adebayor, Carlos Tevez, Roque Santa Cruz, Mario Balotelli, Gareth Barry, Yaya Toure, James Milner, David Silva ve Edin Dzeko gibi dünyanın tanıdığı isimler son üç sene içerisinde Manchester City'ye transfer oldu.

Yıldız oyuncular arasında sadece Arjantinli forvet Carlos Tevez takımına uyum sağlarken; nispeten Craig Bellamy ve geleceğe yatırım olarak düşünülen Mario Balotelli yerinde transferler olarak dikkat çekti.

Dzeko dahil 2008'den bu yana 8 forvet transfer eden City, yıldız futbolcular için toplam 221 milyon Euro harcadı.

* Craig Bellamy: 2008-2009 sezonunda West Ham'dan 15 milyon Euro'ya transfer edildi. 40 maçta 13 gol atan Bellamy şu anda Cardiff City'de kiralık olarak forma giyiyor.

* Jo (Joao Alves): CSKA Moskova'dan 2008-2009 sezonunda 43 milyon Euro gibi müthiş bir bonservis bedeli ile transfer edilen; ancak 30 maçta 6 gol kaydeden Brezilyalı futbolcu hayal kırıklığı yarattı. Everton ve Galatasaray'da kiralık olarak oynadıktan sonra yeniden City'ye geri döndü.

* Robinho: Real Madrid'den 43 milyon Euro'ya alındığında tüm dünya hayretler içerisinde kalmıştı. Brezilyalı yetenek, City formasıyla 53 maçta sadece 16 gol atarken; Premier Lig'e uyum sağlayamadı. Robinho şu an Milan'da kiralık olarak forma giyiyor.

* Emmanuel Adebayor: 2009-2010 sezonunda Arsenal'den olaylı bir şekilde transfer edilen Togolu futbolcu, 29 milyon Euro'ya mal oldu. 43 maçta 19 gol atan Adebayor'un kendisine kulüp bulması ve takımdan ayrılmasına kesin gözle bakılıyor.

* Carlos Tevez: 2009-2010 sezonunda ezeli rakibi Manchester United'dan 29 milyon Euro karşılığında kadroya dahil edilen Arjantinli forvet, 62 maçta 42 kez fileleri havalandırdı. City'nin en başarılı transferlerinden olan Tevez de City'den ayrılmak isteyen futbolcular arasında.

* Roque Santa Cruz: 2009-2010 sezonunda Blackburn Rovers'tan 21 milyon Euro'ya transfer edildi. Beklentileri karşılayamayan Paraguaylı oyuncu, 24 maçta sadece 4 gol attı. Menajer Mancini'nin kadroda artık düşünmediği bir isim o.

* Mario Balotelli: Bu sezon Inter'den 29 milyon Euro'ya kadroya dahil edildi. 11 maçta 8 gol kaydeden Balotelli, en iyi gol ortalamasını City'de yakaladı. Genç yaşı ve yeteneği ile City'nin gözbebeği durumunda.

* Edin Dzeko: Forvet hattına City'nin yaptığı son transfer. 31 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Boşnak oyuncunun performansı şimdiden merak konusu.

Genellikle forvet hattına çok sayıda oyuncu alan City, orta sahaya da büyük paralar döktü. Garet Barry'ye 14 milyon Euro, James Milner'a 22 milyon Euro, David Silva'ya 28 milyon Euro ve Yaya Toure'ye 30 milyon Euro ödedi.

Çok fazla silahı olmasına rağmen, Premier Lig'de başarıyı bir türlü yakalayamayan City, bu sene Arsenal, Manchester United ve Chelsea'yi zorlayan bir görüntü çiziyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor City'nin Çılgınlığı! 221 Milyon Euro! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement