Derya Büyükuncu Tarihe Geçti - Son Dakika
Spor

Derya Büyükuncu Tarihe Geçti

Derya Büyükuncu Tarihe Geçti

Milli yüzücümüz Derya Büyükuncu, Türkiye'yi 6.kez olimpiyat oyunlarında temsil ederek ulaşılması güç bir rekora imza attı.

01.08.2012 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli yüzücümüz Derya Büyükuncu, Türkiye'yi 6. kez olimpiyat oyunlarında temsil ederek ulaşılması güç bir rekora imza attı.

Başarılı yüzücü Derya Büyükuncu, Londra'da 200 metre sırtüstünde 1. seçme serisinde mücadele ederek tarihe geçti. Büyükuncu, 6. kez olimpiyat oyunlarında mücadele eden ilk Türk sporcu olurken, olimpiyat oyunları tarihinde bunu başaran ilk yüzücü oldu. Tarihte beş olimpiyata katılan 13 yüzücüden biri olan Derya, altı kez yarışan ilk yüzücü olmayı başardı. Ancak bu sayı yarın bir terslik olmaması halinde ikiye çıkacak. İsveçli Lars Frölander de yarın 100 metre kelebek elemelerinde yüzerse, 6. kez olimpiyat oyunlarında mücadele etmiş olacak.

KARİYERİNİ OLİMPİYATLARLA NOKTALADI

200 metre sırtüstünde 1. seçme serisinde Avusturyalı ve Endonezyalı 2 rakibiyle mücade eden Derya Büyükuncu, 2.01.68'lik derecesiyle ilk sırayı aldı. Derya Büyükuncu, 5 seride toplam 35 yüzücü arasında 33. en iyi dereceyi yaparak, ilk 16 yüzücünün mücadele edeceği yarı finale yükselemedi. İlk kez 16 yaşında 1992 Barcelona Olimpiyat Oyunları'na katılan Derya Büyükuncu, daha sonra sırasıyla 1996 Atlanta, 2000 Sydney, 2004 Atina ve 2008 Pekin olimpiyat oyunlarına katılmayı başarmıştı. Derya Büyükuncu, Londra Olimpiyat Oyunları'nda tarihe geçerek, 36 yaşında yüzme kariyerini noktaladı. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Derya Büyükuncu Tarihe Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement