300 öğrenci, yüzme öğrendi - Son Dakika
Spor

300 öğrenci, yüzme öğrendi

300 öğrenci, yüzme öğrendi

ADANA Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Rıza Salih Saray ve Atatürk Yüzme Havuzu'nda birinci dönemde 300 öğrenciye yüzme öğretildi.

23.07.2013 16:48  Güncelleme: 17:03

Yüzme Koordinatörü Nesrin Olgun Arslan, birinci dönemde yaklaşık 300 kişiye yüzme öğretildiğini, ikinci dönemde ise 310 kişiye eğitim verileceklerini belirterek, "Acemi kursları 6-15 yaş arasındaki öğrencilere yüzme tekniğinin yanı sıra sporcu sağlığı ve beslenmesi konusunda da eğitim veriyoruz. Acemi sporculara Cevdet Altuğul, Ahu Tütün Irmak, Halime Acet, Gizem Avcı, Doğangüneş Altuk, İbrahim İldeniz, Volkan Erol, Ece Yörüsün ve Abdullah Uyanık'ın yönetiminde eğitim veriliyor" dedi.

"HİJYEN ÖNEMLİ"

Havuzların temizlik ve hijyenik bakımdan oldukça iyi durumda olduğunu, periyodik aralıklarla su analizlerinin yapıldığının altını çizen Arslan, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fazlı Bayram Hadi, yüzme branşına çok büyük önem ve destek veriyor. Bu nedenle her konuda öğrencilerin sağlığını ön planda tutuyoruz. Ayrıca, önce iyi insan, sonra da iyi sporcu olmaları konusunda çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

Kursların 12 gün süreceğini, bu süre içerisinde öğrencilerin iyi bir eğitimle yüzücü adayı çıkabileceğini belirten Arslan, yetenekli öğrencilerin kulüplere kazandırılacağını, ayrıca velilerin de bu konuda duyarlı davrandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor 300 öğrenci, yüzme öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement