Diyarbakır'da Şampiyornluk Kutlaması - Son Dakika
Spor

Diyarbakır'da Şampiyornluk Kutlaması

Diyarbakır\'da Şampiyornluk Kutlaması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesispor, 3.Lig 1.Grup'ta şampiyonluk kupasını bugün düzenlenen törenle aldı.

05.05.2013 20:35  Güncelleme: 09:01

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi spor, 3. Lig 1. Grup'ta şampiyonluk kupasını bugün düzenlenen törenle aldı. Futbolcular şampiyonluk sevincini aralarında çok sayıda kadın sporseverinde bulunduğu taraftarlarıyla kemençe ve Kürtçe müzikler eşliğinde halaylar çekerek kutladı.

3. Lig 1. Grup'ta haftalar öncesi şampiyonluğu garantileyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, kendi evinde yaklaşık 5 bin taraftarının izlediği son karşılaşmada Bergama belediyespor'u konuk etti. Karşılaşma öncesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor bünyesinde tüm alanlarda faaliyet gösteren 2 bin sporcu, "Demokratik Çözüm sürecini destekliyoruz" yazılı pankartla sahaya çıktı. Diyarbakırspor'un 1-0mağlubiyetiyle tamamlanan karşılaşma sonrası kupa töreni düzenlendi.

Yoğun bir sezonu şampiyonlukta taçlandıran futbolculara düzenlenen törenle şampiyonluk kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Edip Eren'in elinde aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, Eylül ayı içerisinde bölgenin en büyük spor tesisini, halkla kavuşturacakları söyledi. Barış sürecine de gönderme yapan başkan Kılavuz, "Halkımıza iki sözümüz vardı. Birincisi şampiyonluk, onu yerine getirdik. İkincisi ise tesisleşme. Dünyanın gözdesi Amed'te 450 bin genç varken, onlara hizmet verebilecek tesis sayısı 6'dır. Biz şikayetçi bir dil kullanmıyoruz, sadece talep ediyoruz. Bir 5 yıl sonra, 10 yıl sonra Dünya'da Messi'ler artık Velatlar, Agitler, Serhatlar olacak" dedi.

KEMENÇE VE KÜRTÇE ŞARKILARLA KUTLAMA

Kupa töreninin ardından futbolcular, taraftarlar ve diğer sporcular, stat hoperlöründen verilen kemençe ve Kürtçe müzikler eşliğinde uzun süre halay çekerek şampiyonluğu kutladı.

Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Diyarbakır'da Şampiyornluk Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement