Dünya Kupası finalinde Arjantin fırtınası! 36 dakikada yaşananlar futbolseverleri şaşırttı - Son Dakika
Spor

Dünya Kupası finalinde Arjantin fırtınası! 36 dakikada yaşananlar futbolseverleri şaşırttı

Arjantin, 2022 Dünya Kupası finalinde Fransa'yı neye uğrattığını şaşırttı. 36'da skoru 2-0'a getiren Arjantin, son şampiyon Fransa'ya şut bile attırmadı. Fransa, ilk yarıda değişiklik haklarını kullanmak zorunda kaldı. Mbappe'nin 80 ve 81'de attığı gollerle skora eşitlik geldi.

18.12.2022 18:45  Güncelleme: 00:01

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası finalinde iki dev kozlarını paylaştı. Arjantin- Fransa karşılaşmasında ilk yarım saatlik bölüm herkesi şaşırttı.

Dünya Kupası finalinde neler oluyor! 36 dakikada yaşananlara kimse inanamadı

ŞUT BİLE ATAMADILAR

Son şampiyon Fransa'nın oyun olarak üstünlüğü ele alması beklenen maçta tam tersi senaryo yaşandı. Fransa, 35 dakikada rakip kaleye dahi gidemedi. Mbappe, Giroud, Griezmann gibi yıldızlara sahip olan Fransa, tek bir şut bile çekemedi.

Dünya Kupası finalinde neler oluyor! 36 dakikada yaşananlara kimse inanamadı

MESSİ ŞOV YAPTI

Arjantin'in kaptanı Messi, yarım saatlik bölümde ortaya koyduğu futbolla parmak ısırttı. 23'te penaltıyı gole çeviren Messi, 36'da Di Maria'nın attığı golün oluşumunu hazırladı. Yalnızca hücumda değil takım savunmasına da katkı verdi.

41 DAKİKADA İKİ DEĞİŞİKLİK

Fransa, 41. dakikada iki değişiklik birden yaptı. Giroud'nun yerine Thuram girdi, Dembele'nin ise Muani oyuna alındı.

Dünya Kupası finali çılgınca geçiyor! Yaşananlar inanılmaz

MBAPPE FIRTINASI

80'de penaltıda topun başına geçen Mbappe, hata yapmadı. Bu golden 1 dakika sonra bir kez daha sahneye Kylian Mbappe çıktı. Mbappe, üst üste attığı 2 golle skoru 2-0'dan 2-2'ye getirdi ve maç uzatmalara gitti.

UZATMADA MESSI ATTI

Messi, 108'de sahneye çıkarak maçı 3-2'ye getirdi. Kaleciden seken topu tamamlayan Messi, Arjantin'i yeniden öne geçiren golü kaydetti. Mbappe, 117'de attığı penaltı golüyle maçı 3-3 yaptı. Karşılaşma penaltı atışlarına gitti. Penaltı atışlarını 4-2 kazanan Arjantin, 2022 Dünya Kupası'nın şampiyonu oldu.

Dünya Kupası finalinde Arjantin fırtınası! 36 dakikada yaşananlar futbolseverleri şaşırttı

Son Dakika Spor Dünya Kupası finalinde Arjantin fırtınası! 36 dakikada yaşananlar futbolseverleri şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Serdar Dur: Evet ucu bir penaltı daha. Messi 6. Penaltı golünü attı dünya kupasında bu sene. Başka gölü yok. 10 1 Yanıtla

Advertisement