Erdenay, Şampiyonlar Ligi'nde - Son Dakika
Spor

Erdenay, Şampiyonlar Ligi'nde

Erdenay, Şampiyonlar Ligi\'nde

Basketbolda Şampiyonlar Ligi'nin kurulması yolundaki ilk resmi adım İsviçre'nin Mies şehrinde yapıldı.

04.03.2016 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basketbolda Şampiyonlar Ligi'nin kurulması yolundaki ilk resmi adım İsviçre'nin Mies şehrinde yapıldı. İsviçre'de bir araya gelen Uluslararası Basketbol Federasyonu FIBA ile Avrupa Basketbol Ligleri Birliği ULEB İsviçre'de yapılan toplantıda basketbolda Şampiyonlar Ligi'nin kurulması yönünde resmi ortaklık anlaşmasına vardıklarını açıkladı.

Avrupa'nın çeşitli liglerinden ve Federasyonlarından toplantıya katılım gerçekleştiren 18 temsilci, Şampiyonlar Ligi'nde ilk Yönetim Kurulu'nu da seçti. Oluşturulan Yönetim Kurulu'nda Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay da yer aldı.

UEFA eski Genel Sekreteri ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nin Kuruluş Komitesi üyesi de olan Markus Studer Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Almanya Ulusal Lig Müdürü Stefan Holz, Yunanistan Ulusal Lig başkanı Georgios Chalvatzakis, FIBA Avrupa Başkan Yardımcısı Cyriel Coommans, FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak oluşturulan yönetim kurulunun diğer üyeleri oldular.

Harun Erdenay'ın da yer aldığı, seçilen Yönetim Kurulu önümüzdeki günlerde bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacak ve basketbolda Şampiyonlar Ligi'nin kurulması yönünde ilk adımlar atılacak. Basketbolda Şampiyonlar Ligi'nin ne zaman kurulacağı ise Yönetim Kurulu tarafından henüz açıklanmadı.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Erdenay, Şampiyonlar Ligi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement