Galatasaray, 2016'dan bu yana Kadıköy'de Fenerbahçe'ye kaybetmiyor - Son Dakika
Spor

Galatasaray, 2016'dan bu yana Kadıköy'de Fenerbahçe'ye kaybetmiyor

Geçtiğimiz sezon deplasmanda Fenerbahçe'yi mağlup ederek 20 yıl sonra Kadıköy'de kazanan Galatasaray, Kadıköy'de 2016'dan beri oynadığı 3 maçta rakibine kaybetmedi.

04.02.2021 10:01  Güncelleme: 15:36

Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, Galatasaray'ı konuk edecek. Sarı-kırmızılılar geçtiğimiz sezon Kadıköy'de rakibini 3-1'lik skorla mağlup ederek, 20 yıl sonra rakibini yenmeyi başardı.

Cimbom, sarı-lacivertlilere deplasmanda son olarak 20 Kasım 2016 tarihinde 2-0'lık skorla kaybetmişti. Galatasaray, bu maçından ardından rakibiyle deplasmanda oynadığı 3 müsabakada 1 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

FENERBAHÇE İÇ SAHADA VİTES YÜKSELTTİ

Derbi maç öncesi sarı-lacivertliler, iç sahada artan performansıyla dikkat çekiyor.

Ülker Stadı'nda oynanacak derbiye ev sahipliği yapacak Fenerbahçe, ligde son bölümde iç sahada iyi bir performansa imza attı. Konuk Galatasaray ise ligde deplasmanda 4 yenilgi yaşadı.

Sezonun ilk bölümünde ev sahibi olduğu karşılaşmalarda istediği sonuçları alamayan Fenerbahçe, son bölümde ise sahasında vites yükseltti.

TARİHİNDEKİ EN KÖTÜ SERİ

Sahasında Atakaş Hatayspor beraberliğiyle başladığı sezonda ardından Fatih Karagümrük ve Trabzonspor'u mağlup eden sarı-lacivertliler, sonrasında ise tarihindeki en kötü seriye imza attı.

Ligde üst üste sahasında hiç 3 maç kaybetmeyen Fenerbahçe, söz konusu dönemde evinde oynadığı İttifak Holding Konyaspor, Beşiktaş ve Yeni Malatyaspor müsabakalarından puansız ayrıldı.

Fenerbahçe, bu kötü sürecin ardından ise sahasında çıkışa geçti. Sırasıyla Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor, MKE Ankaragücü, Hes Kablo Kayserispor ve Çaykur Rizespor'u mağlup eden Fenerbahçe, 5 maçta 15 puan toplamayı bildi.

Galatasaray, 2016'dan bu yana Kadıköy'de Fenerbahçe'ye kaybetmiyor

GALATASARAY'DAN DEPLASMANDA 4 YENİLGİ

Derbide Fenerbahçe'ye konuk olacak Galatasaray ise bu sezon ligde deplasmanda 4 mağlubiyet yaşadı.

Ligde evinde 11 müsabakaya çıkan sarı-kırmızılılar, sahasında sadece 1 mağlubiyet gördü.

Galatasaray, deplasmanda ise oynadığı 11 maçın 4'ünden puansız ayrılırken, hiç beraberlik yaşamadı.

FENERBAHÇE'DEN SON 5 MAÇTA 13 GOL

Fenerbahçe, ligde iç sahada oynadığı son 5 karşılaşmada sadece 3 gol yedi.

Ligde Ülker Stadı'nda oynadığı son 2 müsabakada rakiplerine gol izni vermeyen sarı-lacivertliler, Aytemiz Alanyaspor, MKE Ankaragücü ve Medipol Başakşehir'in ise birer golüne engel olamadı.

Fenerbahçe, söz konusu müsabakalar içinde 2 farkı yakaladığı Aytemiz Alanyaspor'dan 81, 3 farkı bulduğu MKE Ankaragücü'nden ise 90. dakikada gol yedi.

Sarı-lacivertliler, söz konusu müsabakalarda rakip kalelere ise 13 gol göndermeyi başardı.

DERBİDE GÖZLER KALECİLERDE

Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde gözler kalecilerde olacak. Sarı-kırmızılıların Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, sakatlığından dolayı ligde 18 müsabaka görev alamadı. Bu süreçte Okan Kocuk ile Fatih Öztürk oynadı.

Muslera sakatlığını atlattıktan sonra ilk mücadelesine Denizlispor karşısında çıktı. Deneyimli eldiven, bu sezon ligde oynadığı 4 maçta kalesinde 2 gol gördü, 2 maçta da kalesini gole kapadı.

Fenerbahçe'nin genç kalecisi Altay Bayındır ise, Süper Lig'de geride kalan 22 haftada cezasından dolayı 1 mücadelede görev almadı. 22 yaşındaki file bekçisi ligde görev aldığı 21 müsabakada kalesinde 21 gol yedi. Altay bu müsabakaların 7'sinde de kalesinde gol görmedi.

Galatasaray, 2016'dan bu yana Kadıköy'de Fenerbahçe'ye kaybetmiyor

TERİM'İN 33. FENERBAHÇE DERBİSİ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, bugüne kadar kariyerinde iki takımla Fenerbahçe'ye rakip oldu. Terim, ilk olarak MKE Ankaragücü'nü çalıştırırken, 31 Ekim 1987 yılında Süper Lig'de oynanan maçta sarı-lacivertliler ile karşılaştı. Deneyimli teknik adam, Galatasaray ile ise ligde ilk kez 8 Eylül 1996 yılında Fenerbahçe'ye rakip oldu.

Fatih Terim, kariyerinde Ankaragücü ve Galatasaray ile Fenerbahçe'ye karşı 36 maç yaptı. Söz konusu müsabakalarda Terim'in öğrencileri 11 kez sahadan galip ayrılırken, 10 defa da rakibine mağlup oldu. 15 mücadelede ise kazanan taraf çıkmadı. Terim, Ankaragücü'nü çalıştırırken, sarı-lacivertliler ile 4 maç yaptı ve 3 beraberlik, 1 yenilgi aldı.

Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Fenerbahçe ile daha önce 32 derbi mücadelesine çıktı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu derbilerde 11 defa galip gelirken, 9 kez de mağlup oldu. 12 karşılaşmada ise berabere kaldı.

DERBİ SAYISI 66 OLACAK

Galatasaray, Terim yönetiminde Fenerbahçe ve Beşiktaş ile Süper Lig, Türkiye Kupası, TFF Süper Kupa, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası ve Gurbet Kupası'nda toplam 65 maç yaptı. Deneyimli teknik adam, bu müsabakalarda 23 galibiyet, 17 mağlubiyet ve 25 beraberlik aldı.

KARTLAR HAVADA UÇUŞUYOR

İki takımın 43'ü Süper Lig, 7'si Türkiye Kupası, 3'ü TFF Süper Kupa ve biri de Dostluk Kupası olmak üzere son 54 randevusunda hakemler toplam 42 kırmızı, 320 sarı kart gösterdi.

Rekabetteki son 54 maçta iki takımın futbolcuları 21'er kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

Galatasaray, 2016'dan bu yana Kadıköy'de Fenerbahçe'ye kaybetmiyor

Bu süreçte Galatasaray'da Emre Aşık 3, Hasan Şaş ile Younes Belhanda 2'şer, Badou Ndiaye, Felipe Melo, Sabri Sarıoğlu, Engin Baytar, Tomas Ujfalusi, Milan Baros, Abdul Kader Keita, Arda Turan, Cassio Lincoln, Alioum Saidou, Orhan Ak, Volkan Arslan, Joao Batista ve Bülent Korkmaz ise birer kez kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe'de ise Diego Lugano 3, Volkan Demirel ile Bruno Alves 2'şer, Hasan Ali Kaldırım, Jailson, Roberto Soldado, Luis Nani, Emre Belözoğlu, Raul Meireles, Issiar Dia, Selçuk Şahin, Semih Şentürk, Gökhan Gönül, Deivid de Souza, Ariel Ortega, Fabio Luciano ve Deniz Türüç ise birer kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

SON DERBİDE 11 SARI KART ÇIKTI

İki takım arasında oynanan son müsabakada toplam 11 sarı kart çıktı.

Süper Lig'de sezonun ilk yarısında Türk Telekom Stadı'nda oynanan ve 0-0 berabere biten karşılaşmada hakem Ali Palabıyık, Galatasaray'dan 7, Fenerbahçe'den de 4 futbolcuya sarı kart gösterdi.

Söz konusu müsabakada sarı-kırmızılı takımdan Christian Luyindama, Radamel Falcao, Arda Turan, Taylan Antalyalı, Peter Etebo, Marcao ve Younes Belhanda, sarı-lacivertli ekipten de Jose Sosa, Marcel Tisserand, Gökhan Gönül ve Luiz Gustavo kart gördü.

Galatasaray, 2016\'dan bu yana Kadıköy\'de Fenerbahçe\'ye kaybetmiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray, 2016'dan bu yana Kadıköy'de Fenerbahçe'ye kaybetmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Gs: Fener ortada iyi oynar galatasaray ilerde ve defansta saglam bu mac berabere bitmez ise Gs 1 2 farkla maci alir cok hizli kanat oyuncusu ve forveti var fenerin ise cok agir kalacak savunmacilari..bir Galtasarayli olarak soyluyorum fener bu sene sampiyonluga oynamak icin transfer yapmadi taraftara yapti aldigi butun oyuncular nerdeyse ayni mevki oyunculari kimi oynatacan kimi kulibede birakacan. Maci kaybederse dedigimin dogru oldugunu kanitlamis olacam selamlar 4 1 Yanıtla
  • Mimino05: Bir gs li olarak üzülerek söylüyorum ikinci 6-0 kokusu alıyorum sanki 1 3 Yanıtla
  • 1905 GS: Meraklanmayın Sarı Kanarya lar sizi incitmeyen Onyekur u geldi 2 1 Yanıtla
  • Türk: Gel cincona herzamanki gibi kaderini yaşayacaksın birdahaki galibiyet sevincin 2041 de 1 1 Yanıtla
  • bobiking: evimiz bir nevi 1 0 Yanıtla
  • Devam : Seriye devam 0 1 Yanıtla

Advertisement