Fenerbahçe Ülker'in Sırp Oyuncusu Bjelica Açıklaması - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Ülker'in Sırp Oyuncusu Bjelica Açıklaması

Fenerbahçe Ülker\'in Sırp Oyuncusu Bjelica Açıklaması

"Takım için oynamayı ve arkadaşlarıma pozisyon yaratmayı seviyorum"

04.12.2013 14:08

Fenerbahçe Ülker'in Sırp oyuncusu Nemanja Bjelica, takım için oynamayı ve arkadaşlarına pozisyon yaratmayı sevdiğini söyledi.

THY Avrupa Ligi'nin resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Bjelica, skor üretmeyi sevdiğini ancak sayı atmaktan çok asist yapmayı tercih ettiğini kaydederek, "Skor üretmeyi sevmediğimi söyleyemem. Ancak asist ve sayı arasında bir seçim yapmak zorundaysam her zaman asisti tercih ederim. Çünkü takım için oynamayı ve diğer arkadaşlarıma pozisyon yaratmayı seviyorum. Bunu da iyi yaptığımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bjelica, basketbola genç yaşta başlamasının kendisi için büyük bir avantajı olduğunu belirterek, "Gözümü basketbolla açtım sayılır. 7 yaşımdan beri basketbol oynuyorum. Yeteneğimi, bu kadar erken yaşta basketbola başlamama borçluyum" yorumunda bulundu.

Boyalı alandan daha fazla sayı üretmek için çalıştığını kaydeden Sırp basketbolcu, geçen yıl potaya gidebilmek için dripling özelliğini geliştirmeye çalıştığını ancak henüz yeterli seviyede olmadığını belirtti

Bjelica, Sırp basketbolunun efsanelerinden Dejan Bodiroga'yı örnek aldığını vurgulayarak, "Küçüklüğümde idolüm Bodiroga'ydı. Onun maçlarını ve yaptıklarını izlemeyi severdim. Tabii ki onun gibi olamam. Hiç kimse onun gibi olamaz" değerlendirmesinde bulundu.

Kızılyıldız'da forma giydiği 2008-2010 yılları arasında takımın başantrenörü Svetislav Pesic'in kariyerinde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen 25 yaşındaki oyuncu, "Pesic, Kızılyıldız'da bana oyun kurucu pozisyonunda forma şansı verdi ve bu kariyerimdeki en önemli adımdı. Pesic olmasaydı burada olamazdım" diyerek sözlerini tamamladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Fenerbahçe Ülker'in Sırp Oyuncusu Bjelica Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement