Fransa ve Güney Afrika Dünya Kupası'na Veda Etti - Son Dakika
Spor

Fransa ve Güney Afrika Dünya Kupası'na Veda Etti

Fransa ve Güney Afrika Dünya Kupası\'na Veda Etti

2010 Dünya Kupası A Grubu'nda Meksika'yı 1-0 yenen Uruguay grup lideri olarak bir üst tura yükselirken, Meksika da grup ikincisi olarak gruptan çıkmayı başardı.

22.06.2010 19:17

2010 Dünya Kupası A Grubu'nda Meksika'yı 1-0 yenen Uruguay grup lideri olarak bir üst tura yükselirken, Meksika da grup ikincisi olarak gruptan çıkmayı başardı. Son Dünya Kupası ikincisi Fransa ile ev sahibi Güney Afrika kupaya veda etti.

Uruguay Milli Takımı, Güney Afrika'nın Rustenburg kentindeki Royal Bafokeng Stadyumu'nda oynanan maçta Meksika'yı 1-0 mağlup etti. Fenerbahçeli futbolcu Diego Lugano'nun kaptan olarak 90 dakika forma giydiği maçta Uruguay'a galibiyeti getiren golü 43. dakikada Suarez kaydetti. Uruguay bu sonucun ardından 7 puanla grup lideri olarak bir üst tura yükseldi. 4 puanda kalan Meksika ise grupta ikinci olarak bir üst tura yükselen diğer takım oldu.A Grubu'ndaki diğer maçta ise ev sahibi Güney Afrika, Bloemfontein kentindeki Free State Stadyumu'nda Fransa'yı 2-1 yendi. Güney Afrika'ya galibiyeti getiren golleri 20. dakikada Khumalo, 37. dakikada Mphela atarken, Fransa'nın tek golü 70. dakikada Malouda'dan geldi. Bu arada Fransa Milli Takımı'ndan Gourcuff, 26. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.Bu sonuçla grubu 3. sırada tamamlayan ev sahibi Güney Afrika ile grubu son sırada bitiren son Dünya Kupası ikincisi Fransa kupaya veda etti.

BLOEMFONTEIN, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Fransa ve Güney Afrika Dünya Kupası'na Veda Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement