Galatasaray Medical Park,Gruptan Çıkmayı Garantiledi - Son Dakika
Spor

Galatasaray Medical Park,Gruptan Çıkmayı Garantiledi

Galatasaray Medical Park,Gruptan Çıkmayı Garantiledi

ULEB Erkekler Avrupa Kupası E Grubu 5. maçında Polonya temsilcisi Trefl Sopot'u 103 - 82 yenen Galatasaray Medical Park gruptan çıkmayı garantiledi.

05.12.2012 00:00  Güncelleme: 09:49

ULEB Erkekler Avrupa Kupası E Grubu 5. maçında Polonya temsilcisi Trefl Sopot'u 21 sayı farkla 103-82 yenen Galatasaray Medical Park'ın Başantrenörü Ergin Ataman, net bir galibiyet alarak gruptan çıkmayı garantilediklerini söyledi.

Ataman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısın da oyuncularını kutladı. "Bu akşam hem çok iyi bir basketbol sonrası net bir galibiyet aldık hem de 1 maç kala gruptan çıkmayı garantiledik" diyen Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maçın başından sonuna kadar bu sezon ortaya koyduğumuz basketbolun aynısını ortaya koyduk. Çok tempolu savunma yaptık. 7 oyuncumuz çift hanelere çıkmış. Hawkins 8 ve Lakovic'i 9 de sayarsak hücumda 9 oyuncumuz çift hanelere yaklaştı. Bu da hücumdaki top paylaşımını gösteriyor. Yarın akşam futbol takımımızın tarihi maçlarından bir tanesi var. Ümit ediyorum ki Braga'dan zaferle ayrılıp, Şampiyonlar Ligi'nde tur atlayacağız. Bunun yanı sıra kadın takımımız da yine burada Avrupa Ligi'nin en güçlü takımı UMMC Ekaterinburg ile karşılaşacak. Yarın akşam burada Braga maçının dev ekrandan verilmesi planlanıyordu ama şu anda bir aksilik var. O zaman UMMC Ekaterinburg maçını seyredip sonra da evden Braga maçını seyrederiz."

Jaka Lakovic'in durumu hakkındaki bir soru üzerine Ataman, Lakovic'i maçtan önce kullanmayı düşünmediğini belirterek, "Aslında kullanmaya niyetim yoktu ama içimden geldi. Hawkins de bayağı yorulmuştu. Maçtan önce planlarımızda yoktu. Lakovic'in büyük ölçüde gitme durumu var. Şu anda pazarlık aşamasındayız. Elimizdeki oyuncunun ne kadar değerli olduğunu göstermiş olduk. Biliyorsunuz kamuoyunda sporcularla ilgili spekülasyonlar var. İçimden geldi oynattım. İnşallah alıcı olan kulüp de bu maçı izler ve Lakovic'in ne kadar formda olduğunu görür" açıklamasında bulundu.

Sarı-kırmızılı basketbolcu Milan Macvan da kazanmaları gereken önemli bir maçı kazandıklarını söyledi.

Trefl Sopot Başantrenörü Mariusz Niedbaslki ise Galatasaray'ın çok iyi bir takım olduğunu bildiklerini dile getirerek, "Galatasaray, daha önce Avrupa Kupası'nın en ciddi favorisi olduğunu göstermişti. Rakibimiz daha ilk yarıda bize basketbol dersi verdi. İlk yarıda 20 sayı geriye düştükten sonra geri dönmemiz çok zordu ve bunu da yapamadık. Galatasaray Medical Park Basketbol Takımı'na teşekkür ediyorum ki bize çok iyi bir ders verdiler" dedi.

Polonya temsilcisinin önemli oyuncularından Frank Turner de sarı-kırmızılı takımın Avrupa'nın en iyi takımlarından biri olduğunu belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Galatasaray Medical Park,Gruptan Çıkmayı Garantiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement