Gareth Bale futbolu bıraktığını açıkladı - Son Dakika
Spor

Gareth Bale futbolu bıraktığını açıkladı

Gareth Bale futbolu bıraktığını açıkladı

Galler'in efsane futbolcusu Gareth Bale, futbolu bıraktığını açıkladı.

09.01.2023 19:03  Güncelleme: 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galler'in efsane futbolcusu Gareth Bale, futbolu bıraktığını açıkladı. Formasını giydiği tüm kulüplere teşekkür eden tecrübeli oyuncu kariyerinde bir çok başarıya imza attı.

Gareth Bale, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak futbolu bıraktığını açıkladı. Galler'de 6 kez yılın futbolcusu seçilen ve kariyerinde bir çok kupa kazanan Bale, kariyerinde zirve dönemine Real Madrid yıllarında yaşadı. Eflatun-beyazlı formayla 5 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 4 FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 3 La Liga şampiyonluğu, 3 UEFA Süper Kupa, 3 İspanya Süper Kupa, 1 İspanya Kupa şampiyonluğu yaşayan Galli futbolcu, Los Angeles FC kulübüyle de MLS şampiyonluğu yaşadı.

Galler'i dünya sahnesine çıkardı

Galler Milli Takımı ile 111 maçta 40 gol atan Gareth Bale, ülkesinin futboldaki başarısında önemli rol oynadı. 64 yıl sonra Dünya Kupası sahnesine çıkmasında kaptanlık yapan 33 yaşındaki oyuncu, 2016 ve 2020 Avrupa Şampiyonası'nda da Galler'in finallerine gitmesinde performansıyla önemli isimlerden oldu.

Bale, kariyeri boyuncu çıktığı 554 maçta 186 gol ve 139 asiste imza attı.

Tecrübeli oyuncu paylaştığı veda mesajında, "Futbolu bırakmak kariyerimde aldığım en zor karardı. Futbol, bana hayatımın en güzel anılarını verdi. Galler tarihinin önemli bir parçası olduğum için mutluyum. Milli takımdan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Southampton, Tottenham, Real Madrid ve son kulübüm Los Angeles FC, çalıştığım tüm menajerler, teknik direktörler, kulüp çalışanları ve taraftarlar oluşturdukları etki ölçülemez. Artık hayatımda yeni bir aşamaya geçme zamanı" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Gareth Bale futbolu bıraktığını açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
    15:03 Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu

    Fenerbahçe ve milli takımın eski kaptanı Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sorumlu başdanışmanı olarak görev yapacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    15:02 Fenerbahçe, Olympiakos maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçı öncesi antrenmanlarını tamamladı. Teknik direktör İsmail Kartal ve bir oyuncu, basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak. Karşılaşmanın son antrenmanı ise basına açık olacak.

  • Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu Tanıtıldı
    14:53 Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu Tanıtıldı

    Bu yıl 28 Nisan Pazar günü koşulacak olan Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu için tanıtım toplantısı düzenlendi. Geçen yıl 12 bin kişinin kayıt yaptırdığı maratona bu sene 16 bin kişi kaydoldu. Ayrıca bu sene ilk defa 16 yaş ve üstü gençler de yarı maratonda koşacaklar.

  • NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor
    14:42 NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor

    Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları'na ev sahipliği yapıyor. Müsabakalarda NEVÜ, Mersin Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Erkek Futsal Takımları karşılaşacak. Ayrıca NEVÜ, Mersin Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Kadın Futsal Takımları ile de mücadele edecek.

  • Panathinaikos, Fatih Terim ile yola devam kararı aldı
    14:36 Panathinaikos, Fatih Terim ile yola devam kararı aldı

    Yunanistan Süper Lig'inde şampiyonluk mücadelesi veren Panathikos, şampiyon olamasa da teknik direktör Fatih Terim ile yola devam etme kararı aldı. Tecrübeli teknik adam ile başkan Giannis Alafouzos bir araya gelerek önümüzdeki sezonun planlamasına başladı.


Advertisement