Goodison Park "Kırmızılar" İçinde... - Son Dakika
Spor

Goodison Park "Kırmızılar" İçinde...

Goodison Park "Kırmızılar" İçinde...

İngiltere Premier Lig'de 7.haftanın en önemli mücadelelerinden biri olan Merseyside derbisinde Everton'un Goodison Park'ta konuğu ezeli rakibi Liverpool'du.

01.10.2011 16:50

İngiltere Premier Lig'de 7. haftanın en önemli mücadelelerinden biri olan Merseyside derbisinde Everton'un Goodison Park'ta konuğu ezeli rakibi Liverpool'du. Liverpool şehrinin iki ezeli rakibini karşı karşıya getiren maç 2-0 Liverpool üstünlüğü ile bitti. Gollerin sahibi Andy Carroll ve Luis Suarez'di.

Maviye bürünen Goodison Park'ta 39 bin biletli futbolsever kırmızıların galibiyetini izledi.

Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona ererken 23'te Everton'da Liverpool'un Uruguaylı forveti Luis Suarez'e sert giren Jack Rodwell kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Everton Liverpool ile ligde oynadığı ve takımından bir oyuncunun kırmızı kart gördüğü son 8 derbinin tamamını kaybetmişti. Bu istatistik devam edebilecek miydi?

Rakibinin 10 kişi kalmasıyla avantajı elde eden Dirk Kuyt ise 44'te kazanılan penaltıyı değerlendiremedi. Liverpool'lu oyuncunun penaltısını Everton kalecisi Tim Howard başarılı bir şekilde kurtarmayı başardı. Premier Lig'de oynanan Merseyside derbilerinde en son penaltı kaçıran oyuncu 2001'de Robbie Fowler'dı.

Bu arada Liverpool'da ilk yarıda Charlie Adam'ın bir vuruşu da direkte patladı.

10 kişi oynamasına karşın iklinci yarının ilk 20 dakikalık bölümünde rakibi karşısında etkili durabilen Everton'un planlarını bozma adına ise Liverpool'da takımın bayrak oyuncusu Steven Gerrard 67'de Charlie Adam'ın yerine dahil oldu. Aynı dakikada Craig Bellamy de Downing'in yerine sahadaki yerini aldı.

Takımın ileri dörtlüsünde yaşanan sıkıntılar Liverpool taraftarlarına zor anlar yaşatırken sıkışıklığı gideren oyuncu 71'de Andy Carrol oldu. Altıpasta Jose Enrique'nin asistinde İngiliz kule topu sol ayağı ile ağlara göndermeyi başardı ve Dalglish ekibine rahat bir nefes aldırdı.

22'lik İngiliz maçta gösterdiği performansla Liverpool taraftarlarını tatmin edemezken, attığı gol ile kendini affettirmeyi başardı. 82'de takımın zaman zaman çok etkili olan forveti Luis Suarez ise ceza sahasında iki Everton'lı oyuncu Baines ve Distin'in hatasında topu önünde buldu ve yaptığı vuruşla maçın skorunu tayin etti.

Rekabetin 121.yılında, 216. kez oynanan Merseyside derbisinde gülen Liverpool olurken kırmızılar bu sonuçla ligde puanını 13 yaptı, Everton ise 7 puanda kaldı. Liverpool önümüzdeki hafta Anfield Road'da Manchester United'ı ağırlayacak, Everton ise Londra'da Chelsea deplasmanına çıkacak.

Hakem: Martin Atkinson (W Yorkshire)

Liverpool bu yıl Jordan Henderson'u ilk kez 11'de düşünmedi: Reina, Kelly, Carragher, Skrtel, Jose Enrique, Kuyt, Lucas, Adam, Downing, Suarez, Carroll.

Yedekler: Doni, Gerrard, Henderson, Coates, Spearing, Flanagan, Bellamy.

Louis Saha bu yıl ilk kez Everton adına 11'e girerken, kaptan Phil Neville yedek kulübesinde maça başladı: Everton: Howard, Hibbert, Jagielka, Distin, Baines, Coleman,

Fellaini, Rodwell, Osman, Cahill, Saha.

Yedekler: Mucha, Bilyaletdinov, Drenthe, Stracqualursi, Neville, Barkley, Vellios.

1991'deki Kenny Dalglish'in son Merseyside derbisi, efsane maç

%%EMBEDVIDEO_1080%%

Ayrıntılar birazdan...

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Goodison Park 'Kırmızılar' İçinde... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement