'Gs-Kopenhag Maçı Gollü Olur' - Son Dakika
Spor

'Gs-Kopenhag Maçı Gollü Olur'

\'Gs-Kopenhag Maçı Gollü Olur\'

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile Kopenhag arasında oynanacak kritik mücadeleyi ünlü futbol yorumcusu Uğur Meleke yorumladı.

23.10.2013 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü futbol analisti ve yorumcusu Uğur Meleke, Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag ile evinde karşılaşacak olan Galatasaray'ın bu maçta oynaması muhtemel sistemi ve rakibi yorumladı.

Mancini'nin üst üste hatalar yaptığını ancak toparladığını belirten Meleke, Karabükspor'a karşı oynanan maçta İtalyan hocanın doğruya yaklaştığını savundu. Kopenhag'ın özgüven açısından iyi durum olduğunu ve ortasaha oyuncularının sorun çıkaracağını, bu nedenle bol gollü bir maç izleneceğini belirtti.

İşte Meleke'nin, Milliyet gazetesindeki yazısı:

"Devre ortasında, kendi kurmadığı bir kadronun, başarılı sayılabilecek bir sistemin ve takımın başına geçmiş yeni bir antrenörün yapacağı en doğru hareket, elde ne varsa onu sürdürmekti.

Amerika'yı yeniden keşfetmemek, üst üste konan taşları yıkmamak, mümkünse zamanla üstüne ufak taşlar eklemekti. Mancini'nin ilk iki maçındabu doğruyu benimsediğini söylemek güç. Önce sistem değişikliği (yani 4-2-3-1'e dönüş), sonra Riera'yı-Sabri'yi sağ, Burak'ı da sol açık denemesi bence fiyaskoydu.

Mancini'nin doğruya en çok yaklaştığı an, Karabük maçıydı. Sistem Terim'in 4-3-1-2'sine evrildi, alışılmış düzene dönüldü. Belki Ceyhun'la Melo'nun yerleri değişse mükemmele yakın olacaktı, ama İtalyan'ın da futbolcularını yavaş yavaş tanıdığını kabul etmek gerek. Ben Kopenhag maçında yabancı sınırına da takılmayacak Galatasaray'ın Terim düzeninde, baklava dilimi orta sahasıyla ve en doğru oyuncularla sahaya çıkacağına inanıyorum artık.

Kopenhag da yükselişte: Son 40 günde ligde-Devler Ligi'nde tek bir Real yenilgisi aldılar ve Ağustos'ta paramparça olan özgüvenlerini toparladılar. Kimlik olarak Galatasaray'a benziyorlar, kolay gol atıp kolay gol yiyorlar.

Eğer Hakan'ın yokluğunda Riera sol bekte, Hamit'in yokluğunda da Engin veya Bruma gibi normal bir tercih sağ içte başlarsa; özellikle İspanyol bekin geriden kuracağı hücum organizasyonuyla Galatasaray'ın kolay gol atacağını sanıyorum. Kopenhag'dan gol yememenin sırrıysa forvetlerine değil, orta sahadaki yıldızlarına konsantre olmak. Geriden gelen Claudemir, bazen sol açıkta bazen santrfor arkasında iyi iş çıkaran genç Jorgensen, bence santrfor Vetokele kadar tehlikeli."

ONBİNLER GOAL.COM'U twitter'DAN TAKİP EDİYOR. SİZ DE KATILIN!

Kaynak: GoalCom

Son Dakika Spor 'Gs-Kopenhag Maçı Gollü Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement