Güney Kore Yüzme Federasyonuna İkinci Baskın - Son Dakika
Spor

Güney Kore Yüzme Federasyonuna İkinci Baskın

Güney Kore Yüzme Federasyonuna (KSF) yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla ikinci kez operasyon düzenlendi.

10.03.2016 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore Yüzme Federasyonuna (KSF) yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla ikinci kez operasyon düzenlendi.

Güney Kore'nin haber ajansı Yonhap'taki habere göre, federasyonun merkez binasına düzenlenen ikinci operasyonda milli takım sporcularının seçilmesi sürecinde yaklaşık 200 bin dolar rüşvet aldığı iddia edilen eski bir federasyon üyesi gözaltına alındı.

Güney Kore yüzme takımının eski antrenörü Roh Min-sang ile dünya şampiyonu yüzücü Park Tae-hwan'ın ise rüşvet olayında adı geçtiği gerekçesiyle bazı cezalara çarptırıldığı ama gözaltına alınmadıkları belirtildi.

Haberde, yönetim kuruluna hafta içinde istifasını sunan KSF Başkanı Lee Ki-heung'un da gözaltına alınabileceği, elde edilecek kanıtlara göre operasyonların devam etmesinin beklendiği vurgulandı.

Güney Kore Kültür Spor ve Turizm Bakanlığı tarafından geçen ay yapılan açıklamada, sahte evrak düzenleme ve hortumculuk iddiaları nedeniyle federasyonun merkez binasına düzenlenen ilk operasyonda biri üst düzey olmak üzere bazı yöneticilerin gözaltına alındığı duyurulmuştu. Operasyon sırasında federasyonun bilgisayarlarındaki verilere ve dokümanlara el konulurken, soruşturma sonuçlanana kadar diğer federasyonlara verilen devlet yardımları da kesilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Güney Kore Yüzme Federasyonuna İkinci Baskın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement