Hafize Şahin Finalde - Son Dakika
Spor

Hafize Şahin Finalde

Hafize Şahin Finalde

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası, ikinci gün müsabakalarıyla devam ediyor.

03.04.2014 12:22

Alper ve Alisa 20. tamamladı

Vantaa'daki Trio Areena'da sabah seansıyla başlayan müsabakalarda, Türk takımından erkeklerde 57 kiloda Sezer Akgül ve 61 kiloda Münir Recep Aktaş, kadınlarda ise 60 kiloda Hafize Şahin ve 53 kiloda Burcu Kebiç mindere çıktı.

Hafize Şahin ilk maçında Belarus güreşçi Mikhalkova Nadzeya ile karşılaştı. Geçen yılın Avrupa üçüncüsü olan ve bu şampiyonada kilosunda mücadele eden az sporcu bulunan Şahin, Mikhalkova'yı ilk devrede tuş ederek doğrudan yarı finale yükseldi.

İngiliz Olga Butkevych ile yarı finalde karşılaşan Şahin, etkili bir oyun sergiledi ve son iki dakikayı 12-7 önde bitirdi. Bu dakikadan sonra İngiliz sporcunun atakları başlarken son saniyelerde skor 14-14 oldu. Müsabaka görüntülerini izleyen jürinin son puanı vermesiyle Hafize Şahin finale yükseldi. İngiliz sporcu itiraz etse de sonuç değişmedi ve Şahin finale yükselme başarısını gösterdi.

Şahin, Türkiye'nin Avrupa şampiyonalarında kadınlarda gümüş ve altın madalyası bulunmaması nedeniyle Türk güreş tarihine geçecek.

Kadınlar 53 kiloda mindere çıkan Burcu Kebiç de ilk maçında Rus Maria Gurova ile karşılaştı. Maça kötü başlayan Kebiç, rakibine karşı tutunamadı ve ilk iki dakikada tuş olarak maçı kaybetti.

Ancak rakibi Maria Gurova finale çıkınca Kebiç, repesaj maçı için Bulgar Evelina Nikolova Georgieva ile karşılaştı. İlk dakikalarda 3-0'lık skor yakalayan Kebiç ardından kontrollü güreşmeye çalıştı. Karşılaşmayı 7-3 kazanan milli güreşçi, bronz madalya için akşam seansında Moldovalı Natalia Budu ile mücadele hakkını elde etti.

Erkekler ikinci gün yenildi

Erkeklerde ise mindere ilk çıkan güreşçi, 61 kiloda Münir Recep Aktaş oldu. İlk turda Belarus rakibi Sunkho Rashytkhanau karşısında ilk 2 puanını pasif oyunuyla veren Aktaş, kısa sürede toparlandı ve peş peşe aldığı puanlarla skoru 4-1'e taşımayı başardı. İkinci devreye iyi başlayan Aktaş, rakibi karşısında oldukça istekli güreşerek ilk maçını 8-4 almayı başardı.

İkinci turda ise Ukraynalı Vasyl Shuptar karşısında bir varlık gösteremeyip maçı 3-0 kaybeden Aktaş, şampiyonadan elendi.

57 kiloda mücadele eden, geçen yılın Avrupa üçüncüsü Sezer Akgül ise ilk müsabakasını, Moldovalı Grec Clim ile yaptı. Karşılaşma boyunca üstün güreşen Akgül, rakibi Clim'i 7-2 yenerek ilk turu kolay geçti.

Ancak ikinci turda Rus Rustam Ampar karşısında yaptığı hatalarla müsabakayı 8-3 kaybeden Akgül, rakibinin finale çıkamaması üzerine şampiyonaya veda etti.

Final müsabakaları 18.00'de başlayacak.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Hafize Şahin Finalde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement