Hayatı Bir Spor Haline Getirin - Son Dakika
Spor

Hayatı Bir Spor Haline Getirin

Hayatı Bir Spor Haline Getirin

NIKE, FuelBand adlı ürününü New York'ta düzenlenen bir toplantıyla tanıttı.

28.01.2012 14:38

NIKE+ FuelBand, gündelik hareketleri izleyip ölçerek insanları daha aktif olmaya teşvik eden yenilikçi bir bileklik.

NIKE, FuelBand adlı ürününü New York'ta düzenlenen bir toplantıyla tanıttı. NIKE+ FuelBand, gündelik hareketleri izleyip ölçerek insanları daha aktif olmaya teşvik eden yenilikçi bir bileklik. İnsanlar artık aktivitelerini NikeFuel adı verilen yeni bir birimle ölçebilecekler. Ne kadar aktif olursanız, o kadar NikeFuel kazanacaksınız.

NIKE, Inc. Başkanı ve CEO'su Mark Parker, New York'ta, Fransa Turu'nu yedi kez kazanan Lance Armstrong'un, Oklahoma City'nin NBA sayı kralı ve all-star oyuncusu Kevin Durant'in, 2011 IAAF kadınlar 100 metre Dünya Şampiyonu Carmelita Jeter'ın katıldığı bir etkinlikte NIKE+ FuelBand'ı tanıttı.

Parker, "NIKE+ FuelBand, Nike için, fiziksel ve dijital dünyaları birleştirmeye yönelik heyecan verici olanakları daha da geliştirmenin bir yoludur" yorumunu yaptı. 'Nike daima sporculara ilham vermiştir. NIKE+ FuelBand de basit, eğlenceli ve sezgisel bir şekilde onları motive edecek.'

Bütün gün kolda kalacak şekilde tasarlanmış, ergonomik ve kolay kullanımlı bir ürün olan NIKE+ FuelBand, bir ivme ölçer yoluyla, bilek hareketlerini esas alarak, LED nokta matris ekranında farklı aktiviteler hakkında bilgiler sunuyor. Zaman, Kalori, Adım ve NikeFuel şeklinde dört ölçü birimi mevcut. NikeFuel, kişinin cinsiyetine ve beden tipine göre değişen kalori hesabından farklı ve fiziksel yapıdan bağımsız olarak aynı aktivite için eşit puanlar veren standartlaştırılmış bir ölçüme sahip.

Kullanıcılar ne kadar aktif olmak ve kaç NikeFuel'a ulaşmak istedikleri konusunda kendilerine günlük bir hedef koyabiliyorlar. NIKE+ FuelBand'in ekranında kullanıcılar hedeflerine yaklaştıkça kırmızıdan yeşile kayan 20 LED ışık mevcut. FuelBand, bir USB aracılığıyla Nike+ web sitesiyle ya da Bluetooth yoluyla kablosuz olarak ücretsiz bir iPhone uygulamasıyla senkronize şekilde çalışarak günlük aktiviteleri kaydedip ve ilerlemeyi izleyebiliyor. Uygulama arayüzü, ayrıca, hedeflere ulaşıldıkça teşvik ve motivasyon sağlıyor.

Armstrong, "NikeFuel fikrinin ve FuelBand'in en güzel yanı insanlara gün boyunca ve her gün ne kadar hareket ettikleri konusunda gerçek bilgi ve rakamlar sağlaması," değerlendirmesini yaptı. 'Böylece insanlar daha aktif olmak ve kendi puanlarını geliştirmek konusunda motive olabilecekler. Bu, insanları daha aktif hale getirmenin bir yolu.'

Durant, "NikeFuel herkesin aktivitelerinin ödüllendirilmesi anlamına geliyor" dedi. 'Bütün gününüz için bir skorbord sağlıyor ve herkesi hareket etmeye yöneltiyor.'

Jeter ise, "NikeFuel'ın sizi nasıl motive edebileceğini anlamak için üst düzey bir sporcu olmanız gerekmiyor" yorumunu yaptı. "NikeFuel başka sporlar yapıyor olsanız bile, performansınızı başkalarının performanslarıyla karşılaştırmanın kolay bir yolu."

Nike+ FuelBand'i kullanmak için ihtiyaçlar:

• Tümleşik USB'si olan bir Macintosh ya da PC. Mac OS sürüm 10.4 ya da üstü, Windows 7, Windows Vista (SP2) ya da Windows XP (SP2).

• İnternet erişimi. Geniş-bant erişim önerilir.

• iTunes App Store'larda opsiyonel mobil uygulamalar mevcuttur. Uyumlu mobil cihazlara ilişkin güncellemeler için Nikeplus.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Hayatı Bir Spor Haline Getirin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement