Hector Cuper İle Çöküş - Son Dakika
Spor

Hector Cuper İle Çöküş

Hector Cuper İle Çöküş

Dünyaca ünlü teknik adam Hector Cuper, Mor Menekşeler'in düşüşüne engel olamıyor.

18.03.2013 13:54

2011-2012 yılında Metin Diyadin'in ardından göreve başlayan Hector Cuper, ligin ikinci yarısında 17 maçta 6 galibiyet 7 beraberlik 4 mağlubiyet almıştı. Ordu'ya büyük ümitlerle gelen dünyaca ünlü teknik adam ilk haftalarda ümitleri boşa çıkarmayacakmış gibi bir görüntü çizdi. Büyük takımlara karşı oynattığı futbol ile büyük saygı toplayan Arjantinli teknik adamı, Ordu kenti bağrına bastı ve 'Yıllardır aranan kan' edasıyla başarılı teknik direktörü sahiplendi.

Yeni sezona 19 yeni transferle giren Ordu, 23 oyuncusu ile yollarını ayırdı ve ciddi bir 'kan değişimi' yaşadı. Yeni sezona büyük umutlarla giren Orduspor'da, işler yolunda gitmedi. Hayali kurulan 'Pembe tablo' yeni sezonda yerini isyana bıraktı. Cuper'in, 2012-2013 sezonunda 6 galibiyet 11 beraberlik 9 mağlubiyetlik performansı, Orduspor'u ligde 'Kalbur üstü' takım yapmaya yetmedi. Bu sezon 29 puan toplayabilen Orduspor, ligde düşme hattına kadar geriledi.

Takımının ligdeki performansından memnun olmadığını her fırsatta yenileyen tecrübeli teknik adam, ayrılık sinyalini vermeye başladı. Hafta sonu kaybettikleri Gaziantep maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cuper, stadyumu dolduran taraftara istedikleri sonucu veremediğini belirtti. Taraftarın kendisini istifaya davet etmesiyle ilgili soruya ise "Her şeyin bir çözümü var, merak etmeye gerek yok" ifadesini kullandı. Tecrübeli teknik direktör ile sezon sonunda, Orduspor ligde kalsa dahi taraftar baskısı nedeniyle yolların ayrılacağı tahmin ediliyor.

Daha önce İnter, Valencia ve Mallorca gibi üst düzey takımları çalıştıran Hector Cuper, başında bulunduğu takımlar ile 2 kez Şampiyonlar Ligi finali gördü. 8 farklı ülkede 11 takımın başına geçti. Sayısız başarılara imza attı ve dünyaca tanınan bir futbol adamı haline geldi. Başarabildikleri ve başaramadıkları bir yana, Orduspor'un başına geçerek şehrin futboluna eşik atlattı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Hector Cuper İle Çöküş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement