Hiddink Patronluğa Hazırlanıyor - Son Dakika
Spor

Hiddink Patronluğa Hazırlanıyor

Hiddink Patronluğa Hazırlanıyor

Hollandalı teknik adam Guus Hiddink, profesonel kariyerine başladığı ve 3 farklı dönemde toplam 9 yıl formasını giydiği Hollanda’nın De Graafschap takımının bir kısım hissesini satın aldı.

11.12.2013 16:07

Hollanda 2.Ligi Jupiler League'de mücadele eden de Graafschap'ın yönetimi, basına yaptıkları resmi açıklama ile kulübün maddi sıkıntılar içinde olduğunu ve Hiddink'in bu konuda yardımcı olmak için hisselerin bir kısmını aldığını duyurdu. Hollanda'nın doğusundaki Doetinchem kentinin "Süper Çiftçiler" lakabıyla tanınan takımı 2 milyon euroluk bir borç altındaydı ve bu sezon da 1 milyon euroluk ek bir borç yazması bekleniyordu. Bir ara, takımın maçlarını oynadığı stadyum de Vijverberg'den çıkarılması da gündeme gelmiş ve geçici olarak başkanlık görevini yürüten Henk Zweers, stadyum sahipleriyle güçlükle anlaşabilmişti. Kulüp 5 yıllık bir planla bu zor dönemi atlatmayı planlıyor.

Hiddink işte bu planda hem futbolculuk hem de teknik adamlık döneminde emek verdiği kulübe yardım etmeyi planlıyor. Henüz kulübün tümünü satın alma gibi bir planının olmadığını söyleyen Hiddink "kulübe bağlılık duyan herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor, tavsiyeler vermek adına önümüzdeki günlerde teknik ekiple de masaya oturacağız, bu sezon Eredivisie'ye yükselmeye çalışıp asansör takım hüviyetinden kurtulmamız gerekiyor" diyerek teşhisi koydu.

Guus Hiddink'in adı, 2014 Dünya Kupası sonrası görevi bırakacak Hollanda milli takım hocası Louis van Gaal'in koltuğu için de geçiyor ve kamuoyu araştırmalarında Ronald Koeman ile beraber en favori 2 isimden birisi.

Guus Hiddink'in de Graafschap yıllarından bir antrenman fotoğrafı

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Hiddink Patronluğa Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement