Hıncal Uluç'un "Hakaret" Suçundan 2 Yıl Hapsi İstendi - Son Dakika
Spor

Hıncal Uluç'un "Hakaret" Suçundan 2 Yıl Hapsi İstendi

Hıncal Uluç\'un "Hakaret" Suçundan 2 Yıl Hapsi İstendi

Gazeteci - Yazar Hıncal Uluç'un, yazısında Galatasaray yöneticisi Adnan Sezgin'e hakaret ettiği gerekçesiyle 3 aydan 2 yıla aya kadar hapis istendi.

26.10.2010 18:38

Serpil KIRKESER/İSTANBUL, (DHA)

GAZETECİ - Yazar Hıncal Uluç'un, yazısında Galatasaray yöneticisi Adnan Sezgin'e hakaret ettiği gerekçesiyle 3 aydan 2 yıla aya kadar hapis istendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Onaran tarafından hazırlanan iddianamede, Hıncal Uluç'un 27 Temmuz 2010 tarihinde Fotomaç Gazetesi'nde kaleme aldığı "Gelenek oldu" başlıklı yazısında ve bir programda söylediği sözlerin eleştiriden uzak olduğu ve şikayetçiye yönelik hakarette bulunduğu belirtildi.

İddianamede Hıncal Uluç'un "Gelenek oldu" başlıklı yazısında, "Adnan Sezgin kulübün tahsis ettiği BMW ile Lordlar gibi gidip geliyor, otobüse binmiyor. Koca Adnan Sezgin tenezül edip otobüse biner mi? 735 BMW ile gidip geliyor. Kimbilir kimlerle geziyor, onu da bilmiyoruz. Adnan Sezgin'in, Aziz Yıldırım'ın adamı olduğunu bilmeyen yok, onun gönderdiği parayı İstanbulspor'a dağıtan kişi değil mi Adnan Sezgin!" dediği anlatıldı.

ADNAN SEZGİN'İN GALATASARAYLI OLMADIĞINI TÜM CAMİA BİLİYOR

Hıncal Uluç'un katıldığı televizyon programında da, "Adnan Sezgin'in Galatasaraylı olmadığını tüm camia biliyor. Adnan Sezgin'in Galatasaray'ı mağlup etmesi için İstanbulspor'a gelen paraları teşvik primini imza karşılığı dağıttığını bütün Galatasaray camiası biliyor" şeklinde konuştuğu ifade edildi.

O BENİM ARKADAŞIM

İddianamede, ifadesi alınan Hıncal Uluç'un Adnan Sezgin'e hakaret etmediğini ve şikayetçi Adnan Sezgin'in arkadaşı olduğunu belirttiği ifade edildi. Uluç'un İstanbulspor'da para dağıltılması olayını sadece kendisinin yazmadığını, bu yazıyı yazmayan gazeteci kalmadığını ve Adnan Sezgin'in bunu yalanlamadığını söylediği kaydedildi.

ULUÇ'A 2 YIL HAPİS İSTEMİ

İddianamede, Hıncal Uluç'un yazdığı yazının ve programda söylediği sözlerin eleştiriden uzak olduğu ve şikayetçiye yönelik hakarette bulunduğu belirtildi. Uluç'un hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapsi istedi. Hazırlanan iddianame kabul edilirse Hıncal Uluç önümüzdeki günlerde Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Hıncal Uluç'un 'Hakaret' Suçundan 2 Yıl Hapsi İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement