Hugo Almeida Beşiktaş'ta - Son Dakika
Spor

Hugo Almeida Beşiktaş'ta

Hugo Almeida Beşiktaş\'ta

Transfer bombalarını birbir patlatan Beşiktaş Simao Sabrosa'nın ardından Hugo Almeida'nın da transferini bitirdi.

24.12.2010 00:01

Transfer bombalarını birbir patlatan Beşiktaş Simao Sabrosa'nın ardından Hugo Almeida'nın da transferini bitirdi. NTV Spor'un son dakika bantıyla bildirdiği habere göre Beşiktaş, Portekizli golcü oyuncu Hugo Almeida ile 3.5 yıllık sözleşmenin altına imza attı.

Beşiktaş Kulübü transfer hakkında henüz bir açıklama yapmazken; Hugo Almeida için Werder Bremen'e 2.3 milyon avro ödeyecek. Portekizli oyuncu ise Beşiktaş'tan yıllık 2.7 milyon avro alacak.

NTV Spor'un bu haberinin ardından Doğan Haber Ajansı da üyelerine servis ettiği haberde Hugo Almeida'nın kesin olarak Beşiktaş'ta olduğunu duyurdu. Haberde, Beşiktaş'ın Almeida ile 3.5 yıllık sözleşme imzaladığının altı çizilirken; Portekizli oyuncuya yıllık 2.7 milyon avro alacağı da belirtildi. Öte yandan Hugo Almeida'nın 2 ya da 3 Ocak'ta İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Simao ve Almeida gibi yıldızları kadrosuna katan Beşiktaş, diğer yandan da takımdan göndermeyi planladığı oyuncular konusunda teklifleri değerlendiriyor.

Gaziantepspor'dan yüksek bonservis bedeli karşılığında alınan, ancak geldiği günden beri bekleneni veremeyen Tabata'nın yanı sıra geçen sezon ortaya koyduğu performansla beğeni toplayan, fakat bu sezon teknik direktör Bernd Schuster tarafından fazla şans verilmeyen Fink'in gönderilecek isimler arasında yer aldığı bildirildi.

Bu oyuncuların yanı sıra Zapotocny'nin ismi de gidecek oyuncular arasında yer alıyor. Öte yandan Bucaspor Kulübü'nün Zapotocny, Fink ve Tabata'nın transferi için teklifte bulunduğu, Beşiktaş Kulübünün bunu değerlendirdiği ifade edildi.

HUGO ALMEIDA KİMDİR

Tam adı Hugo Miguel Pereira de Almeida olan Hugo Almeida 23 Mayıs 1984'de doğdu. Almeida, futbola doğduğu şehrin takımı olan Naval 1º de Maio'de başladı. Daha sonra Porto tarafından keşfedilerek bu takımın genç takımlarında oynadı. 2002-03 sezonunda kiralık olarak gönderildiği U.D. Leiria takımında profesyonel oldu. Ertesi sene tekrar Porto'ya döndü ve takımıyla ilk lig maçına 21 Eylül 2003'te Benfica ile oynanan ve 2-0 kazanılan karşılaşmada çıktı. Almeida bu maçta sadece üç dakika oynadı. Ancak bu sezonda fazla forma şansı bulamayınca ilk olarak daha önce de kiralık olarak oynadığı Leiria ile Boavista takımlarına kiralandı. Porto'da 2 Superliga, 1 Şampiyonlar Ligi ve 1 de Kıtalararası Kupa şampiyonluğu yaşadı.

2006-07 sezonu başında Werder Bremen'e kiralık olarak transfer oldu. Bremen'de ilk lig maçına 13 Ağustos 2006'da Hannover 96 ile oynanan karşılaşmada çıkarken, yine bu maçta ilk lig golünü attı. Ağustos 2007'de Porto'nun forvet mevkisine ihtiyaç duymamasıyla Bremen'in dört yıllık sözleşme teklifini kabul etti. 2007-08 sezonu öncesinde Miroslav Klose'nin de Bayern Münih'e transfer olmasıyla ilk 11'de oynama şansını yakaladı. O sezon ligde 23 maça çıkıp 11 gol attı. Almeida 2006 yılında Bremen'le Almanya Lig Kupası ve 2008-09 sezonunda da Almanya Kupası şampiyonluğu yaşadı. Takımının 2-1 kaybettiği 2009 UEFA Kupası Finali'nde kart cezalısı olduğu için forma giyemedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Hugo Almeida Beşiktaş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement