Bütün dünyanın beklediği ilginç maç geldi çattı! İrlanda'nın EURO 2024 için Hollanda'ya yenilmesi gerekiyor - Son Dakika
Spor

Bütün dünyanın beklediği ilginç maç geldi çattı! İrlanda'nın EURO 2024 için Hollanda'ya yenilmesi gerekiyor

Bütün dünyanın beklediği ilginç maç geldi çattı! İrlanda\'nın EURO 2024 için Hollanda\'ya yenilmesi gerekiyor

EURO 2024 Elemeleri'nde İrlanda, turnuvaya katılım şansını sürdürmek için Hollanda'ya yenilmek zorunda. Grupta 6 puanla 4. sırada bulunan ve gruptan çıkma şansı kalmayan İrlanda, 12 puanla 2. sırada yer alan Hollanda'ya yenilirse, UEFA Uluslar Ligi'nde play-off hakkı elde ederek turnuvaya katılacak.

18.11.2023 21:30  Güncelleme: 21:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde ilginç bir maç bizi bekliyor. İrlanda Milli Takımı'nın EURO 2024'e katılabilmesi için Hollanda'ya yenilmesi gerekiyor.

İRLANDA, MAÇI KAYBETMEK ZORUNDA

Grupta 6 puanla 4. sırada bulunan ve gruptan çıkma şansı kalmayan İrlanda, Hollanda'ya yenilirse Uluslar Ligi'nde play-off hakkı elde edecek ve turnuvaya katılma şansı yakalayacak. Bu durum, UEFA kurallarındaki değişiklikten kaynaklanıyor.

İlginç maç geldi çattı! İrlanda'nın EURO 2024 için Hollanda'ya yenilmesi gerekiyor

UEFA ULUSLAR LİGİ'NDEN 3 TAKIM KATILACAK

Grup elemelerinin yanı sıra Uluslar Ligi'nden de 3 takım EURO 2024'e gitmeye hak kazanacak. Gruplardan çıkamayan takımlar arasında, UEFA Uluslar Ligi'nde A, B ve C liglerinde elde ettikleri derecelere göre belirlenecek takımlar play-off oynayacak. 3 ligde rakiplerine üstünlük sağlayan 3 takım EURO 2024'e katılacak.

İlginç maç geldi çattı! İrlanda'nın EURO 2024 için Hollanda'ya yenilmesi gerekiyor

KAZANIRLARSA ŞANSLARI KALMIYOR

İrlanda, Uluslar Ligi'nde Yunanistan'dan daha üst sırada yer alıyor ve play-off'ta onları geride bırakacak. Bu nedenle İrlanda'nın bu akşam Hollanda'ya kaybetmesi gerekiyor. İrlanda, galip gelirse Hollanda'nın Yunanistan'ın üzerine çıkması mümkün olmayacak. Bu da İrlanda'ya play-off oynama yolunu kapatacak.

Alper Kızıltepe
Alper Kızıltepe
Sondakika.com - Spor

Son Dakika Spor Bütün dünyanın beklediği ilginç maç geldi çattı! İrlanda'nın EURO 2024 için Hollanda'ya yenilmesi gerekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement