İlkay Gündoğan, UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan ilk Türk kökenli futbolcu oldu - Son Dakika
Spor

İlkay Gündoğan, UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan ilk Türk kökenli futbolcu oldu

Manchester City'nin Inter'i 1-0 yenerek kupaya uzandığı finalde, kaptan İlkay Gündoğan da kupayı kaldıran ilk Türk kökenli futbolcu olarak tarihe geçti. Daha önce Arda Turan, Nuri Şahin, Hamit Altıntop ve Yıldıray Baştürk, takımlarının final maçını kaybetmesi nedeniyle kupa sevinci yaşayamamıştı.

11.06.2023 00:24  Güncelleme: 00:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını tarihte ilk kez Türk kökenli futbolcu kazandı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın ikinci kez ev sahipliği yaptığı UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde, Manchester City forması giyen Türk kökenli futbolcu İlkay Gündoğan ile Interli milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, şampiyonluk kupası için karşı karşıya geldi. Finali İlkay'ın takımı kazandı.

İLKAY TARİHE GEÇTİ

Manchester City'nin Inter'ı 1-0 yenerek kupaya uzandığı finalde, kaptan İlkay Gündoğan da kupayı kaldıran ilk Türk kökenli futbolcu olarak tarihe geçti. İlkay Gündoğan, 2012-2013 sezonunda da Borussia Dortmund formasıyla final oynamış ancak Bayern Münih'in 2-1 kazanmasıyla sahadan kupasız ayrılmıştı.

İlkay Gündoğan, Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçti

4 MİLLİ FUTBOLCU OYNADI

"Devler Ligi"nde daha önce Arda Turan, Nuri Şahin, Hamit Altıntop ve Yıldıray Baştürk, takımlarının final maçını kaybetmesi nedeniyle kupa sevinci yaşayamamıştı.

İlkay Gündoğan, Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçti
İlkay Gündoğan, UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan ilk Türk kökenli futbolcu oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Spor İlkay Gündoğan, UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan ilk Türk kökenli futbolcu oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Dursun Kaymakcı: İlkay isim olarak Türk. Ama kendisi Alman. Çünkü Almanya milli takımının formasını giyiyor. Eğer gerçekten Türk olsaydı Türk milli takımının formasını giyerdi. Böyle kişiler gelmesin bu memlekete. Bunu ırkçılık falan gibi şeylerle karıştırmayın. Hiç sevinmedim. Keşke Inter kazansaydı. Orada gerçek Türk var Hakan Çalhanoğlu. 3 1 Yanıtla
  • Alperen Bozkurt: Teselli sebebimize bak! 0 0 Yanıtla

Advertisement