İlkay ve Aymeric Barcelona'ya Çok Yakın - Son Dakika
Spor

İlkay ve Aymeric Barcelona'ya Çok Yakın

İlkay ve Aymeric Barcelona'ya Çok Yakın

Barcelona, ara transferde Athletic Club'dan Aymeric Laporte ve Borussia Dortmund'dan İlkay Gündoğan'ı renklerine katmak için ciddi bir mesafe kat etti.

16.01.2014 20:31

Yaklaşık 1,5 senedir stoper arayışlarını sürdüren Barcelona, gözünü Athletic'in genç oyuncusu Aymeric Laporte'ye çevirdi.

2009'da Athletic'e transfer olan Laporte, önce Bielsa döneminde ilk kez bir resmi maçta forma giydikten sonra bu sezon Valverde'nin güvenini kazanmayı başardı ve daha 19 yaşında olmasına rağmen Athletic'in değişilmez isimlerinden birisi olmayı başardı. Bir dönem Athletic'te yardımcı antrenörlük yapan ve kulübe yakınlığıyla tanınan Angel Garitano ise Euskal Irratia'ya yaptığı açıklamalarda Barcelona'nın Laporte'yi transfer etmek istediğini öne sürdü.

Valverde ve Athletic yönetiminin Laporte'yi sadece sözleşmesindeki serbest kalma maddesi olan 36 milyon euroya ayrılmasına izin vereceği belirtilirken; Garitano da Barcelona'nın bu fiyatı ödemeye hazırlandığını ifade etti.

Fransız Baskı Aymeric'in Athletic ile 2018 yazına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Bir diğer hedef İlkay

Aymeric Laporte iddialarıyla eşzamanlı olarak Barcelona'nın İlkay için girişimlerde bulunacağı da gündemdeki yerini aldı. Bild'in iddiasına göre Barcelona, artık belli bir yaşa gelen ve sezonun tamamında %100 verim vermesi zorlaşan Xavi'ye alternatif olarak İlkay Gündoğan'a yoğunlaştı.

İlkay'ın babası İrfan Gündoğan ve menajeri İlfay Gündoğan'ın "Barcelona ile birkaç kez görüştük" şeklinde açıklama yapmaları üzerine İlkay'ın da "Yakında kararımı vereceğim. Henüz netleşen bir şey yok" demesi, İlkay'ın büyük ihtimalle Borussia Dortmund'dan ayrılacağını gösteriyor.

Bild, 2015 yazında Borussia Dortmund ile sözleşmesi sona erecek İlkay'ın transferinin 27 milyon euro karşılığında gerçekleşebileceğini belirtti.

Emre Çelik

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor İlkay ve Aymeric Barcelona'ya Çok Yakın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement