İrlandalı Kadın Futbolcu, Tarihe Geçip Devleri Solladı - Son Dakika
Spor

İrlandalı Kadın Futbolcu, Tarihe Geçip Devleri Solladı

İrlandalı Stephanie Roche, FIFA Yılın Golü için üç adaydan biri olan ilk kadın... İbrahimoviç, Ronaldo gibi isimleri solladı ve devlerle en iyisi olmak için kapışacak.

03.12.2014 11:38  Güncelleme: 12:01

FIFA'nın Altın Top, Yılın Teknik Adamı ödülleri dışında Puskas ödülü adı altında verilen Yılın Golü ödülü de 12 Ocak da sahibini bulacak. Üç adaydan ikisi 2014 Dünya Kupası'ndan... Robin van Persie'nin efsane kafa golü ve James Rodriguez'in Muslera'ya attığı gol... Üçüncü aday ise ilk kez bir kadın futbolcu... İrlandalı Stephanie Roche, Peamount United formasıyla Wexford Youths'a attığı golle üç adaydan biri olmayı başardı.

MAAŞI 800 EURO!

Zlatan İbrahimoviç, Cristiano Ronaldo, Diego Costa gibi müthiş golcülerin finale kalamadığı yarışmada James Rodriguez ve Robin van Persie ile yarışacak olan Roche 25 yaşında... Haziran 2014'te Fransa'ya ASPTT Albi takımına transfer oldu. Kulüp, oturduğu apartman dairesinin kirasını karşılıyor ve ayda 800 Euro maaş ödüyor.

"KADIN FUTBOLU İÇİN İNANILMAZ BİR MOTİVASYON"

FIFA'da üç aday arasına girdiğini duyduğu anda büyük şaşkınlık yaşadığını söyleyen Roche "Anlatamayacağım duygular yaşadım. Bu, sadece benim için değil, kadın futbolu için de inanılmaz bir motivasyon" açıklamasını yaptı.

"BENİMLE DALGA GEÇTİLER"

20 Ekim 2013'te attığı golün kendisi için o andaki tek anlamını "O sezonki ilk golümdü. O yüzden çok sevinmiş, gururlanmıştım" diye anlattı ve ekledi: "Sonra rakibin teknik direktörü bana gelip laptop'tan golün videosunu gösterdi. Takım arkadaşlarım, videoyu internete koyarsam ünlü olacağımı söyleyerek benimle dalga geçtiler. Ben uğraşmadım. Ama teknik direktörümüz Eileen Gleeson videoyu internette yayınlamış. Sonrası bugünü getirdi."



MÜTHİŞ GOLÜ 3,5 MİLYON KİŞİ İZLEDİ

Youtube'da 3.5 milyona yakın izlenmeye ulaşan gol, Roche'nin bir ilke imza atmasını sağladı. Puskas Ödülü'ne aday ilk kadın olarak tarihe geçti. 12 Ocak'ta Zürih'teki galaya gidecek. Ödülü kazanmak için değil; Cristiano Ronaldo ile tanışmak için.

İrlandalı Kadın Futbolcu, Tarihe Geçip Devleri Solladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor İrlandalı Kadın Futbolcu, Tarihe Geçip Devleri Solladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement