İspanya'dan Futbol - Son Dakika
Spor

İspanya'dan Futbol

İspanya\'dan Futbol

Eski Barcelona Teknik Direktörü Cruyff: ''Neymar'ı transfer derken, Messi'yi satmayı planlardım''

25.06.2013 19:53

Eski Barcelona Teknik Direktörü Johan Cruyff,  "Bazıları karşı çıkabilir ama ben olsam Neymar'ı transfer ederken, Messi'yi satmayı planlardım" dedi.

İspanya'nın Marca gazetesine açıklamalarda bulunan Hollandalı teknik adam, Barcelona'nın Brezilyalı yeni transferi Neymar ile Arjantinli Messi'nin çok değerli futbolcular olduğunu ancak bu iki futbolcunun aynı takımda forma giymesinin çatışma yaratabileceğini belirtti.

Cruyff, kaliteli futbolculardan oluşan takımı yönetmenin zorluğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Öyle bir kulüpten bahsediyorsunuz ki oyunun içine giren çok fazla ve farklı çıkarlar var. Mesela serbest vuruşlar... Neymar'ın çok iyi serbest vuruşları var. Messi'nin de nasıl serbest vuruş kullandığını biliyoruz. Durum böyleyken takımda serbest vuruşları kim kullanacak? Bu tip konular sorun yaratabilir ve her zaman böyle çatışma yaratacak konuların önlenmesi taraftarıyım."

Messi'nin dünyanın en iyi futbolcusu olduğunu vurgulayan Cruyff, "Bu bakımdan Messi'nin üzerindeki baskı çok büyük. Stada gelen herkes çok iyi bir Messi görmek istiyor. Bu, çok normal bir şey çünkü Messi diğer futbolcuların üzerinde. Eğer takımda bir şeyler yolunda gitmezse üzerine gidilecek ilk kişi de Messi olur" değerlendirmesinde bulundu. - Madrid

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İspanya'dan Futbol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement