İstinye'de İlginç Gelişmeler - Son Dakika
Spor

İstinye'de İlginç Gelişmeler

İstinye\'de İlginç Gelişmeler

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu seçimli olağanüstü genel kurul kararı almasından sonra vekaleten başkanlık görevine getirilen Hüsnü Güreli yönetimi rutin işlerin dışında hiçbirşey yapmama kararı aldı.

02.02.2012 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu seçimli olağanüstü genel kurul kararı almasından sonra vekaleten başkanlık görevine getirilen Hüsnü Güreli yönetimi rutin işlerin dışında hiçbirşey yapmama kararı aldı. Güreli başkanlığındaki yönetim özellikle önemli meblalar ödenerek dışardan bir firmaya yaptırılan ve uygulamaya başlaması gereken yeniden yapılanma projesini de rafa kaldırdı.

Rutin işlerin dışında ekstra herhangi bir işlem yapılmama konusunda karar alan yönetim kurulu bu nedenle istifalardan dolayı boşalan kadroya yedek listeden atanma yapmasını da durdurdu. Bu nedenle başkanla birlikte 15 kişi olması gereken yönetim kurulu üye sayısı 10'da kaldı.

TFF'NİN ZİRVESİ BEŞİKTAŞ'IN!

M. Ali Aydınlar ve iki başkanvekili Lütfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ'ın görevlerine vakaleten gelen isimlerin "Beşiktaş" ağırlıkta olması dikkat çekti. Başkan Güreli ve 1.başkanvekili Erhan Kamışlı Beşiktaş camiasından gelen isimler olurken, Manisalı 2.başkanvekili Arif Koşar'ın ise iyi bir F.Bahçeli olduğu öğrenildi.

AYDINLAR DUBAİ'YE UÇTU

TFF olağanüstü genel kurulu önesi Dubai programı yapan ancak Ankara'dan farklı bir sonuç çıkmasından dolayı bu programını iptal eden M. Ali Aydınlar nihayet Dubai'ye gitti. İstifasını verdikten sonra son iki gün içinde İstinye'ye uğramayan Aydınlar'ın bu sabah 10 günlük Dubai tatiline çıktığı öğrenildi.

Yine istifa eden başkanvekillerinden Göksel Gümüşdağ da Çarşamba akşamı İstinye'ye gelerek eşyalarını topladı. Gümüşdağ, başkan Güreli'nin yaptığı yönetim kurulu toplantısının ardından yöneticilerle vedalaşarak İstinye'den ayrıldı. Aydınlar ve Arıboğan'ın henüz yönetici arkadaşlarıyla vedalaşmaması dikkat çekti.

GÜRELİ'NİN İLK TALİMATI "SESSİZLİK" OLDU

Aydınlar'ın yerine seçime kadar vakaleten başkanlık görevini yürütecek olan Hüsnü Güreli'nin kurumlara ilk direktifi ilginç oldu. Çarşamba günü akşam gerçekleşen yönetim toplantısıyla resmen bu göreve atanan Güreli'nin ilk iş günündeki ilk icraatı kurullarına özellikle şike soruşturmasındaki hukuki süreçle ilgili herhangi bir açıklama yapılmasını yasakladı. Güreli kurul başkanlarını arıyarak, "Ne CAS ne UEFA ne de bizim yargı sürecimizle ilgili dışarıya, medyaya herhangi bir açıklama yapılmasını istemiyorum. Bunun içine geçmiş de dahildir. Başkanımız M. Ali Aydınlar'ın açıklamalarıyla ilgili kısımlarda buna dahildir. Olan olmuştur, söylenecekler söylenmiştir. Artık bu konuyu kapatalım. Kimseyle bir polemiğe girmeyelim" uyarısında bulunduğu ortaya çıktı.

TFF yönetim kurulu üyeleri de bu hukuki süreçle ilgili seçim gününe kadar herhangi bir açıklama yapılmayacağını yinelerken Baş Hukuk Müşaviri İlhan Helvacı da Aydınlar'ın açıklamalarıyla ilgili olarak sorularımıza, "Artık benim için o konu kapandı. Bu saatten sonra konuşmak hem Mehmet Ali Başkanımıza hem de federasyonumuzun tüzel kişiliğine zarar verir. Ben ömrü hayatımda toplasanız medyaya televizyonlara yaptığım açıklamalar üçü geçmez. Ben artık bu konuda yeniden kabuğuma çekiliyorum. Bir yanlışı düzeltmek için açıklama yapma ihtiyacı hissettim. ve bu açıklamalarımın da faydalı olduğunu gördüm. Sanırım Mehmet Ali Aydınlar Başkanımızda ilerleyen günlerde bunu düzeltecek hamleler yapacağını düşünüyorum. Zaten Hüsnü Güreli Başkanımızın da bizlere ve diğer birimlerimize bu konuda haklı uyarıları oldu. Doğrusu da o. Susmak. Artık yargı organlarımız üstlerimiz kararlarını verene kadar susacağız" dedi.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor İstinye'de İlginç Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement