İtalya Futbol Federasyonu Başkan Adayı, Irkçı Sözlere İmza Attı - Son Dakika
Spor

İtalya Futbol Federasyonu Başkan Adayı, Irkçı Sözlere İmza Attı

İtalya Futbol Federasyonu Başkan Adayı, Irkçı Sözlere İmza Attı

İtalya futbolunun yeni patronu olması beklenen Tavecchio'nun, Afrikalılar için sarf ettiği "Muz yiyen ve sonra birden Lazio'da oynayan futbolcu" sözleri tepki topladı.

27.07.2014 16:56  Güncelleme: 16:49

İtalya Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı olması beklenen Carlo Tavecchio'dan Afrikalı futbolcular hakkında şok sözler.

"BİZ DAHA ÖNCE MUZ YİYEN FUTBOLCUYU ALIYORUZ"

71 yaşındaki Tavecchio, ülkesinin Dünya Kupası'ndaki başarısızlığının ardından İngiltere'nin Avrupa Birliği dışındaki futbolculara uyguladığı sıkı kuralları İtalya'nın da uygulaması gerektiğini belirterek, "İngiltere'de gelen futbolcuyu tanımlıyorlar ve bunlar profesyonelse oynayabiliyorlar. Burada biz daha önce muz yiyen ve sonra birden Lazio'da A takım oyuncusu olan Opti Poba'yı alıyoruz. Burada bu işler böyle. İngiltere'de CV'nizde neler olduğunu göstermeli, kendinizi kanıtlamalısınız" dedi.

"KONUŞMAM BİRİLERİNİ GÜCENDİRDİYSE ÖZÜR DİLERİM"

Daha sonra gazetecilerin "muz" demeci üzerine sorduğu soruya Tavecchio, "Muz kelimesini kullandım mı hatırlamıyorum, Afrika ya da diğer ülkelerden gelen futbolcuların CV ve profesyonelliğe gönderme yapıyordum. Eğer konuşmam birilerini gücendirdiyse özür dilerim" şeklinde cevap verdi.

"BÖYLE BİR SÖZLE STAT KAPATILIRDI"

Tavecchio'nun bu sözleri İtalya'da büyük tepki topladı. Parlamenterlerden Davide Faraone, 71 yaşındaki futbol adamının FICG'nin başkanlığını üstlenemeyecek durumda olduğunu söyleyerek, "Curva tribünleri ve bütün stat böyle bir sözde kapatılırdı. Onun ayrıcalığı da olamaz" şeklinde konuştu.

11 Ağustos'ta yapılacak seçimde Tavecchio'nun eski Milanlı savunmacı Demetrio Albertini'yi geçerek federasyonun yeni başkanı olması bekleniyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor İtalya Futbol Federasyonu Başkan Adayı, Irkçı Sözlere İmza Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement