Judo Ümitler Türkiye Şampiyonası Tekirdağ'da Başladı - Son Dakika
Spor

Judo Ümitler Türkiye Şampiyonası Tekirdağ'da Başladı

Judo Ümitler Türkiye Şampiyonası Tekirdağ\'da Başladı

Türkiye Judo Federasyonu 2015 faaliyet programında yer alan Judo Ümitler Türkiye Şampiyonası, Tekirdağ’da başladı.

06.02.2015 18:03

Türkiye Judo Federasyonu 2015 faaliyet programında yer alan Judo Ümitler Türkiye Şampiyonası, Tekirdağ'da başladı. Müsabakalarda 1. olan sporcular milli takıma seçilecek.

Tekirdağ Merkez ilçedeki Süleymanpaşa Atatürk Spor Salonu'nda başlayan şampiyonaya 379'u erkek 267'si bayan olmak üzere toplam 646 sporcu katıldı. Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün katkıları ile düzenlenen şampiyonada judocular, kızlarda ve erkeklerde toplam 16 sıklette dağıtılacak madalyalar için yarışıyor. Şampiyonanın ilk gününde erkeklerde 50 ve 55 kilo, kızlarda ise 40, 44 ve 48 kiloda maçlar yapıldı. 8 Şubat Pazar gününe kadar sürecek şampiyonada cumartesi günü erkeklerde 60, 66 ve 73 kilo ile kızlarda 52, 57 ve 63 kiloda maçlar gerçekleştirilecek. Kapanış gününde ise erkeklerde 81, 90 ve + 90 kilo ile kızlarda 70 ve + 70 kiloda madalyalar sahibini bulacak. Müsabakalarda birinci olan sporcuların ise milli takıma seçileceği kaydedildi.

Şampiyona ile ilgili bilgi veren Türkiye Judo Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Üyesi Bünyamin Er, Ümitler Türkiye Şampiyonası'na 61 ilden 379'u erkek 267'si bayan olmak üzere toplam 646 sporcunun katıldığını söyleyerek, "Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcular bu müsabakalara katılıyor. Bunlar Ümitler Avrupa Şampiyonası ve önümüzdeki ay içerisinde yapılacak Ümitler Avrupa Kupası seçmesi maiyetinde olan Türkiye Judo Şampiyonasıdır. Bu bakımdan önem taşımakta. Türk Ümit Milli Takımı'nın önümüzdeki yıl ve aylar içerisinde uluslararası turnuvalarda başarılı olmalarını ümit ediyoruz. Bu organizasyon önemli olduğu gibi 2020 olimpiyat oyunlarının da seçmesi niteliğinde olan bir müsabaka" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Judo Ümitler Türkiye Şampiyonası Tekirdağ'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement