Juventus Rakip Tanımıyor: 2-1 - Son Dakika
Spor

Juventus Rakip Tanımıyor: 2-1

Juventus Rakip Tanımıyor: 2-1

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Lyon'u Torino'da konuk eden Juventus, Lyon'u iki maçta da devirerek tur atladı.

11.04.2014 00:01

Avrupa Ligi'nin favorilerinden biri olan Juventus, Fransız rakibi Lyon karşısında ilk yarıda daha baskın oynayan taraf oldu.

Çeyrek finalde eşleşen iki devin nefes kesen karşılaşmasında ilk yarıda üstün olan taraf Juventus oldu. Torino temsilcisi henüz 4. dakikada Pirlo'nun nefis frikiğiyle 1-0 öne geçti. 12. dakikada ise Carlos Tevez gole çok yaklaştı ancak Arjantinli golcü altıpastan kaleyi tutturamadı.

18. dakikada ise Lyon penaltı noktasının biraz önünden bir fırsat yakaladı. Jimmy Briand bu uygun fırsatta topu kafayla ağlara gönderdi ve skora 1-1'lik denge geldi. Juve bu golün ardından yeniden baskılı oyununa döndü, ancak Lyon savunmada iyi kapanarak rakibine fırsat vermedi. 30. dakikada Lyon, Ganalons ile gole yaklaştı ancak bu oyuncunun şutunda Buffon başarılı oldu.

İlk yarı bu skorla sona erdi.

LYON'U DA RAHAT GEÇTİ

İkinci yarıda da oyuna ağırlığını koyan ve topla daha sık oynayan taraf Juventus oldu, ancak Lyon uzun süre kalesini oldukça iyi savundu. Juve 64. dakikada bir kez daha meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ancak hakem golü iptal etti.

68. dakikada ise sahneye Claudio Marchisio çıktı. Pirlo'nun frikiğinin biraz daha ilerisinde ceza sahasında topla buluşan Marchisio'nun şutu ağlarla buluştu ve bu golle Juve yeniden öne geçti.

Bu golün ardından Lyon daha ofansif bir oyun ortaya koymaya başladı ve savunmada da yer yer açıklar verdi. Lyon Gomis ile, Juventus ise Cacares ile 80'li dakikalarda rakip kaleyi yokladıysa da sonuç değişmedi.

Juventus iki maçı da kazanarak toplamda 3-1'lik skorla tur atlayan taraf olmayı başardı ve adını yarı finale yazdırdı. Lyon ise dikkatini yeniden Ligue 1'e ve PSG ile oynayacağı kupa finaline çevirdi.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Juventus Rakip Tanımıyor: 2-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement