Kanada'da Zafer Hamılton'ın - Son Dakika
Spor

Kanada'da Zafer Hamılton'ın

Kanada\'da Zafer Hamılton\'ın

Formula 1'de Sezonun Sekizinci Yarışı Olan Kanada Grand Prix'sini, Lewis Hamilton Kazandı.

13.06.2010 21:43

Formula 1'de sezonun sekizinci yarışı olan Kanada Grand Prix'sini, McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Montreal'deki 4 bin 361 kilometre uzunluğundaki Gilles-Villeneuve Pisti'nde 70 tur üzerinden yapılan yarışa pole pozisyonunda başlayan Hamilton, yarışı birinci sırada tamamlayarak zafere ulaştı. Sezonun 7'nci yarışı olan İstanbul Grand Prix'sini de kazanan Hamilton, böylece son iki Formula 1 yarışında zafere ulaşan isim oldu.

Yarışa 5'inci sırada başlayan Hamilton'ın takım arkadaşı İngiliz Jenson Button da mücadeleyi 2'nci sırada tamamladı ve Kanada'da ilk iki sıra McLaren Mercedes'in pilotlarının oldu.

Yarışta 3'üncü sırayı Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso aldı. Mücadelede 4'üncü ve 5'inci sıraları Red Bull'un pilotları Alman Sebastian Vettel ve Avustralyalı Mark Webber kazandı.

Yarışta 6'ncı sırayı Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg, 7'nci sırayı Renault'nun Polonyalı pilotu Robert Kubica, 8'inci sırayı STR-Ferrari'nin İsviçreli pilotu Sebastien Buemi aldı. Mücadelede 9'uncu ve 10'uncu sıralar Force İndia Medcedes'in pilotlarının oldu.

Yarışı, Force İndia Mercedes'in İtalyan pilotu Vitantonio Liuzzi 9'uncu sırada, Alman pilotu Adrian Sutil 10'uncu sırada tamamladı.

Bu sonuçla, pilotlar klasmanında Hamilton ilk sıraya yükseldi, McLaren Mercedes de 1'inci sıradaki yerini korudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kanada'da Zafer Hamılton'ın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement