Karateciler Başarılarını Sürdürüyor - Son Dakika
Spor

Karateciler Başarılarını Sürdürüyor

Karateciler Başarılarını Sürdürüyor

Son yıllarda büyük başarılara imza atan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un karatecileri yeni başarılar elde ederek çıkışlarını devam ettiriyor.

06.01.2015 20:24

Gaziantep ilinde yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi 1.etap ayağında Diyarbakırlı karateciler 2 altın gümüş 4 bronz madalya kazanırken turnuvaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un sporcuları damga vurdu.

Kadınlarda alınan genel klasman 2.ciliğinde 2 Altın alan Belediyenin kızları Amine Akçakmak ve İrem Nur Yazar takıma büyük katı sağladılar. Erkeklerde M. Yusuf Yazar gümüş madalya alırken erkek takımı genel klasmanda 3. oldu. Karate antrenörü Ahmet Yazar, "Kazandığımız başarılara seviniyoruz ama genel klasmanda kaçan şampiyonluğa üzüldüğümüzü dile getirmek istiyoruz. Amine Akçakmak geçen yıl olduğu gibi bu yılda kaldığı yerden devam ediyor gecen yıl gittiği tüm şampiyonalarda altın madalya alan ve Amed 'e Balkan 3 üçüncülüğünü getiren Amine her gecen gün performansını yükseltiyor. İrem Nur Yazar geçen yıl aynı şampiyonada bronz madalya almıştı. Bu yıl daha programlı çalışırsak bronzu altın madalyaya çeviren İrem nur önümüzdeki şampiyonlar için umut verici oldu" dedi.

Asıl hedeflerinin 28-30 Ocak 2015 tarihleri arasında Sakarya ilinde yapılacak olan Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonasında benzer başarıları yakalayarak Diyarbakır'a madalya veya madalyalarla dönme olduğunu ifade eden Yazar, Milli takım seçmelerinin yapılacağı Şampiyonada Balkan Şampiyonası aday kadrosuna sporcuları şampiyonaya vermek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Gecen yıl bir sporcuyla Balkan şampiyonasına gittiklerini hatırlatan Yazar, "Bu yıl birden fazla sporcu vererek hem kulübümüz Amedspor'a yakışanı yapacağız" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Karateciler Başarılarını Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement